Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stát chystá likvidaci družstevních záložen od šťoural - K čemu je ČNB nový zákon, když vesměs...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2014 13:19

    šťoural (neregistrovaný)

    K čemu je ČNB nový zákon, když vesměs vše měla ve starém, ale stejně nebyla schopná sektor záložen uřídit?

    Nový zákon ničemu nepomůže. Kdyby ČNB dělala, co měla, tak problémy nejsou.

    Jen pro ilustraci nečinnosti ČNB. Jeden rok odpustí družstvu kontrolu řídícího a kontrolního systému, jehož popis má k dispozici. Selským rozumem by člověk předpokládal, že je takový kontrolní a řídící systém v pořádku. Druhý rok shledá ČNB ten samý systém jako nedostatečný a odůvodňuje jeho špatností zavření záložny.

    Jestli je tedy kontrolní a řídící systém ČNB takto formálně a nedostatečně nastavený, že jím jeden rok něco projde bez problémů a druhý rok je to samé zcela nepřijatelné, tak by si měla ČNB podle vlastního metru odebrat licenci a zrušit se. :-D

  • 5. 5. 2014 14:33

    Intri (neregistrovaný)

    Však k tomu je právě ta vágnost všech těch "doporučení" a směrnic typu "měl by." Spřátelné instituce nechá ČNB žít hezky na hranici zákona (viz poplatkové iniciativy, které ukázaly, že zákonnost těch poplatků je na hraně zákona - byť se soudy nakonec přiklonily na stranu bohatších a mocnějších), ty, které by se nechtěly podřídit diktátu úrokových sazeb a politiky ČNB, mohou být zcela v souladu s nastaveným systémem zlikvidovány.

    Samozřejmě, že jim to takto vyhovuje... A vzhledem k tomu, že v ČNB nikdo za nic nenese odpovědnost, neexistuje ani důvod cokoliv měnit. Prakticky neomezená moc nad financemi s nulovou odpovědností a čtvrtmilionovým oficiálním platem. Jo, ČNB je nezkorumpovatelná organizace, tam korupce díky tomu, jak je systém nastaven, nemůže existovat.:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).