Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stát chce zavést digitální daň. Nejspíš ji ale zaplatí uživatelé služeb od L. - Zaplatí ji uživatelé? Jako že FB zavede placení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2019 13:09

    L. (neregistrovaný)

    Zaplatí ji uživatelé? Jako že FB zavede placení za to, že na něm mám účet? No to asi ne :-)

  • 1. 10. 2019 15:03

    Pavel (neregistrovaný)

    FB zvedne cenu reklamy, firmy které reklamují pak zvednou cenu produktů, tyto produkty zaplatí jejich uživatelé, ergo kladívko zvýšení daně pro FB zaplatí uživatelé (ne přímo FB, ale firem které služby FB používají).

  • 1. 10. 2019 15:47

    fish (neregistrovaný)

    Facebook je financovaný z reklam a firemních stránek (pavděpodobně má i jiné zdroje, ty je ale pro tohle možné zanedbat). Facebook tedy zvedne cenu inzerce/poplatků za zacílení příspěvků v ČR/EU. Inzerující firma má tím pádem větší náklady na marketing. Větší náklady na marketing firma promítne do ceny služby/výrobku. Vyšší cenu zaplatí zákazník. Zákazník tedy platí digitální daň.

    Nehledě na to, že například Amazon, Google, Dropbox, Spotify, Netflix a jiní provozují služby i pro koncové uživatele.

    Stačí trochu zapnout mozkové závity a ne jen hloupě vykřikovat, že když nedávám peníze přímo, tak mě to netrápí. Ekvivalent k výkřiku "to neplatím já, to platí stát". Pak to tady nemá vypadat, jak vypadá...

  • 2. 10. 2019 23:48

    Jarmila (neregistrovaný)

    Myslíte, že v případě, kdy by byla zavedena digitální daň, by byl takový problém celý slavný Facebook "zadarmo" pro jeho uživatele zpoplatnit? Za založení účtu 100,-Kč, za měsíční používání 30,- Kč (za 1.000 lajků sleva 2,- Kčza 30.000 nebo kolik lajků zadarmo... a další varianty si vymyslete sám)...
    Vy nepamatujete dobu, kdy začínaly mobily? Zájemci dostali mobil zadarmo nebo za 1,-Kč, při tehdejších cenách stála koupě čísla telefonu 1.000,-Kč, což byly na tehdejší dobu docela velké prachy, tarif směrem nahoru (tedy měsíčně za víc peněz) zadarmo, směrem dolů opět za tehdy docela "lidových" 1.000,-Kč. Já viděla první mobil v r. 1995,totu tehdy měl fakt málokdo, jen možná hodně movitý podnikatel. Stál "pouhých" 65.000,-Kč, což bylo tehdy víc,než byl můj roční příjem. Kdyby mi tehdy měkdo řekl, že za pár let už to nebude krabice ,vážící 5 kg, od ní vedla točená šňůra jako od pevného telefonu a číslo se vymačkávalo na sluchátku-mluvítku velikosti malé lopaty. ale že to budou mít i běžně i prvňáci a stane se to vlastně nedílnou součástí každého z nás, tak bych se tehdy smála, až bych se za břicho popadala, a Vás bych považovala za snílka a polovičního šílence. A hele, kolik to dneska živí lidí a jak si bez toho nedovedeme život představit. kolik miliard tržeb a následně zisku to produkuje. A což teprve Internet a a IT-oblast vůbec, kolik lidí to stačilo zaměstnat, vznikly nové obory i na vysokých školách. Víte, co to byl Norton a co legendární T602? A víte, kolik lidí se dokázalo naučit pracovat s počítačem a na počítači i bez specializovaného vzdělání nebo kurzů (já vím, pracovali jsme na nelegálním SW, kopírování SW bylo naprosto běžné a informace jsme sháněli, kde se dalo)? Ale to jsem trochu odbočila. Uvědomte si, že i třeba iDnes dneska testuje placení přístupu ke zprávám, které byly doteď pro uživatele zadarmo a byly placené z reklamy. To vite, doba se mění, tištěná média se tak neprodávají, tak možná nastává doba, kdy je třeba zpoplatnit digitální obsah. Abychom se ještě nedivili.

  • 2. 10. 2019 8:57

    Ricchochet (neregistrovaný)

    a takhle nějak se to má s každým "vobyčejným člověkem" volícím komunisty, Pitomia nebo Bureše. Aby dohlédl dál než na konec svého nosu je naprostá utopie. To víš, že to Facebook zaplatí ze svého. Nebudu tě zatěžovat věcmi, jako je cena reklamy, marže výrobců, kteří reklamu zadávají a platí za ni ani dalšími záležitostmi, které jsou složitější než cukr na koblize "zdarma" :-)

  • 5. 10. 2019 17:06

    Carlos (neregistrovaný)

    Ten dotaz byl položen správně. V napisu se jasně píše, že daň zaplatí uživatelé služeb. Taky mě jako první napadlo, že by se třeba FB zpoplatnil. Pokud je to tak, jak píšete - s promítnutím ceny reklamy do zboží atd.. pak je ten nadpis špatně. Nemá tam být, že to zaplatí uživatelé služeb, ale zaplatíme to všichni. To znamená, zaplatí to i ti lidé, kteří si něco koupí (to něco bude mít reklamu na FB) a přitom nebudou mít vůbec účet na FB. A jinak děkuji za definici vobyčejného člověka. Samozřejmě taková věc jako třeba navracení majetku církvím, tak při ní to vše platil stát a Kalousek ze svého. To nás jako daňové poplatníky nestálo ani korunu. Pro pořádek to sem jen dodávám. Samozřejmě voliči TOP, ODS a KDU to dávno vědí a všemu jistě dobře rozumí.

  • 5. 10. 2019 18:18

    Kuba (neregistrovaný)

    Digitální daň státu přinese peníze. Ten je může dát tam, kde chybí. A těch možností je dost. Snad Vás to veliké zvýšení neuzruinuje koneční spotřebitelé :-)
    Výše uvedení politici a jejich podpora jsou jen důsledkem konání jejich předchůdců.

  • 15. 10. 2019 11:06

    Dana Mihulkova (neregistrovaný)

    Jsem nevěděla, že komunisti nebo Tomio jsou ve vládě.:-))) Tak ubohé rozlišovací schopnosti jako vy má snad jen profesionální plivač na všechny kolem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).