Hlavní navigace

Názor k článku Staňte se šéfem vlastních peněz: Nechte počítač, ať pracuje za vás od KAB - Nikdy jsem nic takového nepoužíval a vycházel jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 7. 2012 20:03

    KAB (neregistrovaný)

    Nikdy jsem nic takového nepoužíval a vycházel jsem 1:1 (co jsem vydělal, to jsem taky v daném měsíci i utratil, občas spadnul mírně do mínusu a další měsíc to vyrovnal) - nebylo to špatné, ale absolutně nic jsem neušetřil.

    Pak jsem si začal jen tak bez jasného důvodu psát každý výdaj jen tak do excelu a od té doby mi zbývá cca polovina příjmů každý měsíc (samozřejmě v průměru - před vánoci kupuju dárky, v lednu platím daně z televize a rádia a kupuju tramvajenku, pak to zase dorovnám).

    Ono když člověk vidí, že je polovina měsíce a už utratil 3/4 příjmu, tak ho to přinutí se zamyslet nad výdaji. Po několika měsících jsem se taky zamyslel nad součty a optimalizoval pravidelné výdaje (internet, kabelovka a další).

    A občas si něco nekoupím jen proto, že bych musel pak zapnout počítač a zapsat to do tabulky, takže svým způsobem se dá ušetřit i tím, že jsem líný nákup zaevidovat :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).