Hlavní navigace

Názor k článku Spoříte dítěti na jeho účet? Peníze si pak už nechat nesmíte, nejsou vaše od kroogh - Děkuji, to jsem chtěl slyšet. Takže ona matka, aby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2011 14:28

    kroogh (neregistrovaný)

    Děkuji, to jsem chtěl slyšet.

    Takže ona matka, aby postupovala zákonně správně, tak měla dát synovi podepsat dlužní upisy

    - první na důstojné bydlení (na to použila jedno stavebko) tedy pokud ho použila na nájem atp a pouze adekvátní část, pokud to bylo na investici do nemovistosti, tak by synovi investicí vznikl i nárok na přiměřený díl dané nemovitosti

    - druhý mu dávat postupně upisovat dluhy za jeho výživu (byt ze zákona jsme povini dítě živit - ale zákon už neříká, jestli má dítě nárok na suchý chleba anebo na něj dostane i šunku)

    - třetí .......už nevím na co peníze použila a jak se vztahovali k dítěti

    A tyto dlužní úpisy po něm poté (ihned) žádat k proplacení - přičemž dítě nevlastnící jiný majetek než ony stavební spoření by to muselo zaplatit z nich - respektive mu potom versus vystavěné dlužní úpisy udělat zápočet a přiměřenou část si rovnou strhnout z jeho stavebního spoření.

    Doufám, že jsem to vystihl správně - jak se měla matka zachovat, aby zůstalo vše zákonně čisté za předpokladu, že chtěla synovi zajistit dostatečný životní standard na který bohužel sama neměla dostatečné peníze. (tak mu ho prostě pořidit za jeho peníze)


    SHRNUTO, jelikož lidé (a občas i Vaše děti) mohou být hazjlové a navíc hájení zákonem, je nezbytně nutné, aby jste se jako hajzlové chovali i Vy a to projistotu preventivně již od jejich dětství.

    V opačném případě si koledujeme o potenciální průšvih a v některých případech (viz. článek) i o pár let "basy".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).