Hlavní navigace

Názor k článku Spoříte dítěti na jeho účet? Peníze si pak už nechat nesmíte, nejsou vaše od kroogh - Dobrý den, neříkám, že to co uvádím je správné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2011 13:38

    kroogh (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    neříkám, že to co uvádím je správné a ideální. Pouze rozvíjím teorii kde si takzvaně dle zásad a zákona jsem na jedné straně rovni (jeho peníze jsou jeho peníze) a na druhé straně nejsme (vše co pro díte udělám je samozřejmost a dar).
    Přičemž v závěru se nehledí na rozumnost daného počínání, kdy je v pořádku dítěti platit školy atp., ale už NE z jeho peněz (ty jsme mu přecé dali, takže nešahat, jsou jeho).
    Kdy výsledkem je, že ratolest své rodiče obžaluje, že mu něco uzmuli, bez sebemenšího přiznání nároku, že do něj možná také něco investovali. (bohužel vše v rovině dotažené ad absurdum)

    Proto rozvíjím teorii, zda by tedy to dítě nemělo vlastně žít "na dluh", který si pak od něj budeme moci nechat splatit. (když to bude "hajzl")
    Protože zatím mi ze všeho výše napsaného vyplývá (byt je to defacto a zákoně správně), že dítě zde může razit pojem: "co je Tvoje, to je moje a co je moje, do toho Ti nic není"
    A to mi přijde špatné a amorální. Ne to, že dítěti platím penzijko a že ty peníze budou jeho. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).