Hlavní navigace

Názor k článku Spořicí státní dluhopisy pro občany. Vánoční dárek, nebo chyták? od Rup - Ale to přece není o tom, zda je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2010 6:55

    Rup (neregistrovaný)

    Ale to přece není o tom, zda je tam či onde Lojza nebo Franta. Personifikace je podle mého závažnou chybou. Na změně SS se podílela celá vládnoucí garnitura, nejedná se o výplod chorého jedince, ale o konsens vládních, resp. parlamentních stran. Kdyby tam nebyl Myrda, byl by tam Uďa.
    Problém dluhopisů leží dle mého jinde. Jednak je to ztráta důvěry ve stabilitu, viz. již zmiňované SS, ale třeba také solární energetika. Co je dnes nemusí a pravděpodobně ani nebude zítra. A to je podle mě to nejmutnější, protože tato deviza se bude špatně získávat zpět.
    Jiným problémem je ekonomická výhodnost... soudě dle marketingu to nebude o ničem, kecy a cancy a skutek nikde.
    A v neposlední řadě to celé začíná připomínat klasické letadlo. Státní rozpočty jsou stále deficitné, důchodový účet jakbysmet a tak se začnou kromě zahr. půjček tahat peníze z lidí, protože oni na tom vydělají, když erár rozdává, ale to, že de facto dostávají pravou rukou peníze, které si od nich erár levou půjčuje vidí málokdo. Takže prd spoluúčast na zodpovědnosti, ale naopak dejme průchod své nezodpovědnosti, dál si půjčujme (vždyť je to výhodné) a dál nechejme erár utrácet a korumpovat (sebe i ostatní).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).