Hlavní navigace

Názor k článku Spoření na vzdělání nebo past na studenty? od V - Sousedka vystudovala nějakou elektrotechniku, nesehnala nic v oboru,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2009 11:00

    V (neregistrovaný)
    Sousedka vystudovala nějakou elektrotechniku, nesehnala nic v oboru, ani její spoluvrstevnící. Do Prahy, kde by možná o něco zavadila, se z pochopitelných důvodů stěhovat nechce. Teď je na pracáku a občas skákne do Plusu za kasu.
    Kolegyně z práce - syn se učil něco s plastama do aut. Taky se nikde nechytl a prý ani dost jeho spolužáků (po prázdninách, kdy prý ekonomika ještě "šlapala", měly už tenkrát fabriky problémy s odbytem, jen se to nesmělo nikde veřejně říkat). A když mrknu na jejich webovky, tak dál s úspěchem nabízí vzdělání, po kterém je prý v auto-montovnách hlad ...

    Mne osobně nikdo neplánoval za socialismu, kolik si mohu koupit bot. Nevím, jak vám ... Mohl jsem si jich koupit, kolik jsem chtěl. Měl-li jsem ovšem na ně. Zrovna tak jako dnes, když nemám na druhý pár, tak si je nekoupím. Jen v tom minulém režimu jsem měl jistotu, že si koupím boty kvalitní a ne že po půl roce nošení budu mít na nohou plísně nebo budu mít vadné držení těla ... Ostatně, tuhle v TV běžel pořad Retro vychvalující i dnes kvalitu tehdejší socialistické obuvi. Dějiny zkrátka nepřepíšete.
    Ale já i mí vrstevníci (i když mnohdy nadávali, že se nedostali na nějaký obor, o který měli zrovna zájem) se po škole bez problémů dostali na místo, na které se vzdělávali a nemuseli hrát divadlo na výběrových řízeních, či absolvovat potupná jednání na pracácích, které tehdy existovaly jen na západ od našich hranic, či rekvalifikace na jiný obor hned po absolvování vzdělání.
    Každý považuje za jistoty něco jiného ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).