Hlavní navigace

Názor k článku Spoření bez limitů od VÚB s úrokem vyšším než Tatry. Má nejlepší nabídku, ale i několik překážek od Blanka_B - Děkuji za výborný a aktuální článek, mám ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2022 10:09

    Blanka_B

    Děkuji za výborný a aktuální článek, mám ale několik dotazů:
    1. k informaci ohledně nutnosti návštěvy pobočky VÚB na Slovensku kvůli změny defaultně nastaveného limitu pro transakce max. 10.000€ denně.

    Na stránce https://www.vub.cz/sporeni-bez-limitu/faq/ je k této otázce uvedeno:
    "Limit pro bezpečnostní funkci se nevztahuje na platební transakce, které banka vyhodnotí jako bezpečné, tj. toto omezení se nevztahuje na převody z účtu Spoření bez omezení."

    2.Můj druhý dotaz se týká informace, na kterou ve svém článku odkazujete a to https://www.mesec.cz/produkty/sporici-ucty/sporeni-bez-limitu-vub/
    Zde je uvedeno měsíční úročení, ale v článku je uvedeno denní úročení. Dle info z www.vub.cz je správně varianta denního úročení.

    3. A do třetice - nezkoumal jste náhodou možnost případného bonusu za doporučení a pod.? Narážím tím na kolonku "Voucher", která je při zakládání účtu k dispozici.

    4. Můj poslední dotaz je spíše prosbou o podrobnější popsání způsobu transakcí prostřednictvím sběrného (evidenčního) účtu zejména s ohledem na dobu, kdy převáděné prostředky nejsou úročeny. Použití tohoto účtu při výběru z VUB chápu, jde o vyhnutí se poplatkům za výběr, ale proč tento sběrný účet používat pro vklady, když je ve článku uvedeno, že příchozí zahraniční platby jsou bez poplatku? A jak ten výběr prakticky probíhá, tj. co se stane poté, co dám pokyn k výběru - peníze jsou nejprve převedeny na sběrný účet a z něj je musím znova někam převést, nebo rovnou zadávám výběr na nějaký svůj účet u české banky?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).