Hlavní navigace

Názor k článku Spočítejte si, s jakým investičním životním pojištěním neproděláte od Patrik Chrz - ING má (nebo alespoň v minulosti měla) 2...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2019 11:21

    Patrik Chrz

    ING má (nebo alespoň v minulosti měla) 2 řady produktů. "B" a "T" . Jedna řada byla prodávána na pobočkách a měla výrazně nižší náklady. Druhá řada prostředním externích sítí (různé finančně-poradenské společnosti) a byla výrazně dražší, neboť tam byly větší provize.

    Životní pojištění v 90. letech dávalo smysl, ale jen kvůli aktuální situaci. Vysoké úroky, vysoké sazby hypoték, vyšší daňová sazba. Když se to zkombinovalo - daňový odpočet z úložky na životní pojištění, daňový odpočet z úroku u hypotéky a k tomu relativně (tehdy) služné zhodnocení, vycházelo to zajímavě. Ovšem pak přišla krize a řada lidí zjistila, že několik let splácela hypotéku "do černé díry", kdy jim najednou zmizely statisíce až miliony. Původně totiž měli hypotéku po 20 letech zaplatit výnosem z životního pojištění (u hypotéky se neplatila jistina a jen úroky), jenže když se doba přiblížila, zjistili, že ještě pěkných pár let budou muset platit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).