Hlavní navigace

Názor k článku Speciální úvěry pro podnikatele od St. - Dobrý den, jsem podnikatel,podnikal jsem ve stavebnictví (všechny firmy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2011 19:24

    St. (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    jsem podnikatel,podnikal jsem ve stavebnictví (všechny firmy jsem prodal nebo zrušil) a všechny výnosy jsem investoval do jedné nemovitosti v centrum města, jehož hodnota je dnes kolem 100mil.Kč Veškerou svou práci věnuji zhodnocování,přis­tavováním dané nemovitosti.Měsíční příjmy z nemovitosti jsou v řádu statisíců Kč měsíčně - náklady jsou cca 60tis.měsíčně. Všechny výnosy investuji zpět do nemovitosti - protože si vše dělám sám náklady jsou jen za materiál - tudíž účetní hodnota nemovitosti roste jen v těchto minimálních nákladech.Hodnota fyzické nemovisti je 10x vyšší než účetní hodnota.Rozhodl jsem se koupit novou nemovitost k přestavbě - a banky mě nemile překvapili - když mi řekli, že na úvěr nemám nárok dle účteních podkladů - nevěřícně na ně zírám a říkám si, komu pak půjčují. Ročně mi zbyde 600tis.Kč (když odečtu současné investice).Pot­řeboval jsem úvěr 4miliony + 1,5mil.bych měl z vlastních zdrojů na koupi nemovitosti v hodnotě 5,5mil.Kč Bance jsem nabídl splátky 100 až 150tis/měsíčne + zajistění kupovanou nemovitostí (mou odhadovaná reálná cena cca 7mil.Kč) + zajištění jinou nemovitostí (ne výše uvedenou budovou) - úvěr se splatností 3 -max. 5let. (předložil jsem i podnikatelský záměr s výnosností nové budovy) a ve všech bankách stejné stanovisko! Nemáte nárok!!!
    Opravdu nechápu - kolik bych musel vydělávat a jaký mít obrat,aby mi půjčili - tak směsnou investiční částku.
    Mimojiné mi před 3 lety přišel dopis od Gemoney bank - že mi můžou okamžitě bez zástavy půjčit 1,5mil. Kč a se zástavou 5mil.Kč, (mezitím jsem dům zhodnitil a zněkolikanásobil jsem své příjmy) tehdy jsem úvěr nepotřeboval - teď když bych je potřeboval mi nabídli 1mil. a to ještě se zástavou!
    Takže závěr zní - banky na investice nepůjčují ( maximálně tak úvěr na dovolenou s RPNS 23%)
    A rada zní - šetřete na vlastní investice!
    Stavitel St.S.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).