Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Špatný podpis vás může přijít draho od Jiri Novotny - V CSOB jsem podal osobne na prepazce prikaz...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2004 9:21

    Jiri Novotny (neregistrovaný)
    V CSOB jsem podal osobne na prepazce prikaz k uhrade. Osobne proto, ze slo o vetsi castku a dulezitou platbu - chtel jsem mit jistotu o spravnosti prikazu, datumu provedeni resp. prijeti platby druhou bankou,... Bankerka na prepazce me prikaz prijala, na moji prosbu zkontrolovala a sdelila, ze je vse naprosto vporadku, penize ze budou nejpozdeji v den D na uctu v jine bance!
    Mel jsem stejne "stesti" a z duvodu problematickeho podpisu se prikaz neprovedl. Informovala me o tom banka v dopise (rychlost doruceni dopisu si dovedete predstavit). Banka si navic za toto upozorneni strhla poplatek - to mi pripada jiz jako naprosty vysmech.
    Bance neni nic do toho, ze jeji klienti jezdi na dovolene, nekontroluji denne ucet,... CSOB ale presto moji duveru ztratila - navzdy!
  • 12. 2. 2004 9:20

    Lada (neregistrovaný)
    Před koncem roku 2003 jsem předal bankovní úřednici příkaz pro provedení platby pro stavební spoření. Zarazilo mne, že po mně nechtěla občanský průkaz, aby si ověřila mou totožnost a také, že se nepodívala do počítače, aby ověřila můj podpis.

    Napadlo mne, vždyť ona vůbec neví, kdo já jsem, jestli jsem ten, za koho se vydávám?
    Co kdyby někdo úplně cizí, natrénoval můj podpis a předal bance příkaz k provedení platby z mého účtu na svůj? Pak by mi zbyly pouze oči pro pláč.
    Podle banky by ta platba byla provedena řádně - vždyť na příkazu je můj podpis - příkaz jsem tedy dal já. Ale mé peníze by měl někdo jiný.


    Není to tedy vyloženě špatná zkušenost, ale dodneška mi to vrtalo hlavou. Jak je možné, že to ta banka dělá zrovna takto, jestli si třeba bankovní úřednice nechtěla jenom ulehčit práci (příkaz jsem dával asi 10 minut přd zavírací dobou). Vidím, že to je pravidlem a vůbec se mi takový přístup k ochraně klienta nelíbí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).