Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Spasí školné české vysoké školství? od guest - V mnoha příspěvcích jsem četl názor typu, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2008 10:41

    guest (neregistrovaný)
    V mnoha příspěvcích jsem četl názor typu, že naše splečnost / ekonomika prostě nemá na to, aby zaplatila vzdělání všem zájemcům. Tak mě trochu zaráží, jak je možné, že má na to, aby platila léčbu alkoholikům a feťákům a slušný člověk, který odvádí daně a zdravotní pojištění, musí u doktora platit 30 Kč, dále za pobyt v nemocnici a doplácet za kde co.
    Také má na to, aby platila vysoké dávky některým nezaměstnaným spoluobčanům tohoto státu a člověku, který X let pracuje a pak přijde o práci je řečeno aby žil z úspor, prodal auto, televizi atd.
    Náš stát má na to, aby platil prohrané arbitráže, např. za TV NOVA, přičemž pan Železný se pak vesele stane europoslancem...

    Mě to tak přijde, že tento stát má na to, na co chce mít a na co mít nechce, tak prostě nemá. Jinak řečeno, vybírá peníze tam kde se mu vybírá dobře a lehce. Od Železného, Pitra, Krejčíře, Lukeše, Koženého a dalších se jim to nedaří, tak studenti a pracující - plaťte.
  • 15. 8. 2008 10:50

    Patrik Chrz
    To je stejné, jako si stěžovat na to, že pojistky v pojišťovnách jsou drahé, protože přibližně 15 % z plnění jde na pojistné podvody.

    Stát jsou jenom lidi a ti jsou omylní a korumpovatelní. Můžeme (a měli bychom) proti tomu sice něco dělat (a snažit se ztráty minimalizovat), ale budou tady vždycky (stejně jako jsou v jakýchkoliv jiných zemích - v různé míře samozřejmě).

    Jinak co se týče TV NOVA se domnívám, že výsledek té arbitráže nebyl správný (spravedlivý), bohužel tím, že jí někteří politici "pohřbívali" ještě před výsledkem (aby na tom vytloukli politický kapitál) tomu moc nepomohli :(
  • 15. 8. 2008 11:12

    Jarmila (neregistrovaný)
    A my blbci přitom dáváme krev zadarmo a krom nějakých 2.000,- Kč daňového odpočtu za 1 odběr nás hřeje vědomí, že jsme tím třeba někomu zachránili život. Pak se dozvíte, že stát pohřbil firmu SEVAC, která měla zpracovávat krev na různé deriváty, které se k nám proto za těžký peníz vozí ze zahraničí a posléze vás dorazí projetá arbitráž za 9 miliard, ke které se najednou nikdo nehlásí.
    Hlavně že novorozenec platí za jídlo už v porodnici, i když je plně kojený, asi jako trest za to, že se narodil, a každého důchodce pumpneme o 30,- Kč. Je dobré vědět, kam těch 30,- Kč půjde. Opravdu na léčbu těžce nemocných nebo na projeté arbitráže? Kampak by asi tak šlo školné od studentů? Na další podobné průs***y?
  • 15. 8. 2008 12:35

    Luboš (neregistrovaný)
    Paní Jarmilo,
    přečetl jsem všechny Vaše názory.
    Dostáváte jedničku,protože máte přirozenou inteligenci.A není těch lidí mnoho,tak bud´te hrdá na toto mé ocenění..
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).