Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Spasí školné české vysoké školství? od Rob - Poupravil bych vetu z clanku z hezky znejiciho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2008 8:15

    Rob (neregistrovaný)
    Poupravil bych vetu z clanku z hezky znejiciho "Systém vysokého školství u nás ztrácí schopnost uspokojit stále se zvyšující poptávku po vzdělání."
    na realistictejsi:
    "Systém vysokého školství u nás ztrácí schopnost uspokojit stále se zvyšující poptávku po titulech."
    Spouste studentu totiz nejde o to neco umet, ale s co nejmensim vynalozenim usili projit a ziskat titul (cest vyjimkam!). A s tim, jak se zvysuji pocty absolventu vys. skol nutne klesa kvalita - dnes mohou absolvovat i studenti, kteri by pred 15-ti lety nemeli sanci projit zkouskami. (Samozrejme se to lisi u fakult z ruznych oboru.)

    Take se mi libi formulace "Výsledkem by byla větší prostupnost, a tudíž i růst podílu studentů a absolventů ze sociálně slabších vrstev" - o to asi vlade jde, aby proslo skolou (a ziskalo titul) co nejvic studentu. A co tomu brani? Napriklad zli ucitele, kteri u zkousek chteji po studentech vedomosti, studijni predpisy ukladajici studentum, ze musi uspesne absolvovat minimalni mnozstvi predmetu (jinak jsou vylouceni ze studia)... Staci toto odstranit a prostupnost razem vzroste - a hle, hezky znejici cil bude naplnen. Vice lidi s titulem at jsme nejvzdelanejsi zeme v EU!

    Bude se to aplikovat na vsechny vys. skoly? Ze bychom zvysili prostupnost napr. tam, kde se vyucuje balet - absolvovat baletni skolu by mohla kazda divka, nehlede na absenci hudebniho sluchu a pohyboveho nadani. S nejvetsim poctem baletek bychom byli nejkulturnejsim narodem na svete - povazte, jak by nam vzrostlo renome!
  • 14. 8. 2008 19:11

    Luboš (neregistrovaný)
    Stručně.Vystudování jakékoliv školy je jedna věc.Ale k tomu je třeba přirozená inteligence.Ta se nedá koupit,ani získat.Ta je daná.A ruku na srdce,kolik lidí v této republice ji má? Odpovím.Lidé s tituly jsou v menšině.
  • 15. 8. 2008 9:40

    Petr (neregistrovaný)
    Z jakého staistického zdroje čerpáš informace i té menšině. Ruka na srdci stačí na takovéto tvrzení?
  • 15. 8. 2008 12:22

    Luboš (neregistrovaný)
    Až se budete jednou pohybovat na vyšších nebo vysokých místech,tak to možná pochopíte.Ale v rámci politické a ekonomické stability státu musíte o tom mlčet,protože budete patřit mezi ně.A přirozená inteligence Vám bude na nic,protože budete chtít společenské postavení a hlavně peníze.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).