Hlavní navigace

Názor k článku Soud mi zamítl oddlužení. Co mám dělat? od Daniel - Žaneto, pokud správně chápu, vzala jste návrh zpět -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2014 12:04

    Daniel (neregistrovaný)

    Žaneto,
    pokud správně chápu, vzala jste návrh zpět - tím pádem nemůžete podat nový, viz:
    § 394
    (3) Vzal-li dlužník návrh na povolení oddlužení zpět, nemůže jej podat znovu.
    (4) Byl-li návrh na povolení oddlužení vzat zpět až poté, co bylo rozhodnuto o schválení oddlužení, insolvenční soud rozhodne, že zpětvzetí není účinné; toto rozhodnutí, proti němuž není odvolání přípustné, se doručuje osobě, která návrh podala, dlužníku, insolvenčnímu správci a věřitelskému výboru.
    (dopoučuji přečíst zdroj: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/insolvencni/cast2h5.aspx )

    Proč si myslíte, že ho zamítne?

    Pokud jste si vypracovávali sami, je možné, že se tak stane kvůli nějaké banální chybě, kterou lze opravit. Vždy je lepší řešit návrh na oddlužení přes advokáta, který tomu rozumí lépe.
    -editováno- Musíte tam uvádět skoro všechno - třeba jednorázový příjem z brigády, pokud např. zdědíte kousek nějaké nemovitosti atd. atd. je toho fakt hodně.

    Vypracovával jsem nedávno s mým nejlepším kamarádem. Naštěstí mám i známého, co se v oblasti insolvencí pohybuje, takže ten nám hodně poradil a to nám to hodně ulehčilo.

    Dobré je taky myslet na to, jakým způsobem budete oddlužení a jestli je to pro vás přijatelné. Přečtěte si ty zákony. Je to dlouhé a je to nuda, ale myslím, že vám to dá hodně informací .

    Hodně štěstí, ať vám to vyjde.
    D.

    18. 8. 2016 18:16 redakčně upraveno, důvod: Nepovolená reklama.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).