Hlavní navigace

Názor k článku Smlouvu nepodepsal, a stejně musel bance zaplatit poplatek. Tak pohrozil medializací od Jarmila - Já se ještě doplním: vy mi připomínáte kdysi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2018 18:50

    Jarmila (neregistrovaný)

    Já se ještě doplním: vy mi připomínáte kdysi našeho šéfa. Byl na poradě vedoucích poboček (mezinárodní firma) a přijel s tím, že máme ve firmě hodně neproduktivních lidí. Buď budou dělat jinou - rozuměj produktivní, tedy pro majitele výdělečnou - práci, nebo holt budou propuštěni.
    "A kdo je teda tak neproduktivní?" "No, třeba účetní." "A oni v zahraničí neúčtujou?" "Ne, všechno posílají do centrály." "Takže my nebudeme účtovat podle českých zákonů, ale staneme se zaměstnanci zahraniční firmy. Takže budeme mít jejich platy a pojedeme podle jejich práva?" "No, to ne..." "A jak se bude platit třeba elektřina, voda, jak se budou účtovat mzdy, a nemocenskou taky budeme mít stejnou jako na centrále?" "Aha, tak to ne, zaměstnanci centrály nebudete, tak teda účetního ne." "Tak propustíme překladatele." "No, to ne, nepřeložený software nám český zákazník nekoupí, tomu by v provozu jeho lidi nerozuměli. Tak teda překladatele taky ne." "Tak asistentku, protože ta obvolává firmy, dělá telefonní marketing a hledá nové zákazníky. To ušetříme za její plat a ještě za telefony." "No to ne, zákazníky hledat musíme". ... A tak jsme prošli všechny ty "zbytečné a neproduktivní" pracovníky, přičemž se ukázalo, že jejich práce je prostě nenahraditelná. Nikdo z nich přitom nebyl přímý prodejce ani programátor, byli to ti, co se zahrnují do kolonky "režie".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).