Hlavní navigace

Názor k článku Simulantů je méně, lidé raději pracují i v nemoci od Flasi - Jo tak vy chcete? No to je fakt...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2010 10:50

    Flasi (neregistrovaný)

    Jo tak vy chcete? No to je fakt hezké, že chcete. Já zase chci, aby snídaně formou švédského stolu byla za stejnou cenu, jako pevně daná porce a aby bylo zaručeno, že zbyde na všechny. A ono to tak nikde nefunguje, takže je mi to houby platné.

    Proč trestat slušné lidi za hříchy neslušných? To je vaše věc jak to filozoficky uchopíte. Podle mě to je hlavně nastavení systému tak, aby se podvádění vyplácelo méně a aby tak podvádění ubylo a aby pro nepodvodníky zbylo více peněz.
    Jak byste chtěl trestat tisíce lidí, co se hodí na den až dva marod, aby se vyhli práci, nebo asi stihli nějaký melouch? Aby chodily kontroly za každým nemocným každý den a už od prvního dne? Nemyslíte, že by to stálo víc, než kolik by se ušetřilo? Nemyslíte, že je lepší nastavit to tak, aby se podvody nevyplácely?

    Pokud kolem sebe čas od času nezaregistrujete nějakou podezřelou nemoc, tak se možná pohybujete v prostředí, kde se stonat nevyplácí. Realita je ale taková, že spoustě lidí se to vyplácelo a dělala to (a nyní to dělá méně).
    Zkuste si promluvit s nějakým známým doktorem, kolik za ním chodí lidí pro neschopenky, u kterých si není na 100% jist, že ti lidé nechtějí neschopenku z jiných důvodů.

    Připomínáte mi lidi, kteří v dobách přeplněných čekárnách plných důchodců, kteří se vzájemně informovali, který doktor jak ochotně co předepisuje, tvrdili, že zdravotní péče u nás není nadužívána a pokud někdo o něčem takovém ví, ať se to řeší individuálně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).