Hlavní navigace

Názor k článku Šest průšvihů, o které si koleduje Amerika od Miloslav Ponkrác - Základním důvodem, proč to s USA i Evropou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2011 11:12

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Základním důvodem, proč to s USA i Evropou jde z kopce je velmi jednoduchý. Vláda, ekonomové i předřečník, na kterého reaguji si myslí, že svět hraje virtuální počítačovou hru, která se nedotýká života.

    Že je to hra, která se hraje v novinách, televizi, ekonomických výkazech, ale nijak se nedotýká reality.

    Ve skutečnosti čím dál více lidí drsně poznává, že to je realita.

    Dnešní finanční systém je natolik vzdálen selskému rozumu, že tvoří v obrovských miliónech dnes a denně další a další lidské tragédie.

    Celý problém je stejný. Jak v Evropě, tak v USA vznikla generace lidí, kteří se mají natolik dobře a v zásadě bez větší snahy, že mohli (všimněte si minulého času) poměrně dlouho pod sebou řezat větev a stále ještě na tom byli dobře. Proto získali dojem, že stačí o krizi přestat mluvit a je to. Získali dojem, že hrají počítačovou hru. A nyní to řezání větve začíná srážet dolů.

    Ve skutečnosti se už nemůže Evropě ani USA stát nic jiného, než že klekne celý finanční systém – díky bohu. Bude to bolet, ale vyhnout se tomu už nedá a čím dříve, tím méně škody.

    Problém je, že Čína a řada lidí přišla na to, že lze pěníze vyměnit za cenné věci – továrny, skutečné hodnoty, nerosty, … – a to jim po krachu dnešního psychopatického systému zůstane – a stanou se tam nejvyšší kastou po konci kapitalismu.

    EU se rozpadne cca 2022–2023, počkejte si na to.

    USA na tom bude relativně lépe, ale jejich měna bude WC papír.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).