Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sedm dosud nezodpovězených otázek o Zuno Bank od hafice - Ziji v Anglii, v Cechách potřebuji otevřít konto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2011 19:26

    hafice (neregistrovaný)

    Ziji v Anglii, v Cechách potřebuji otevřít konto pro Důchodový úřad na zasílání symbolické penze, kterou pak při návštěvě doma utratím. Do Prahy jsem jela hlavně kvůli tomu, neb se musí člověk dostavit osobně. Otevřela jsem konto u Mbanky, vyžadovali trvalé bydliště, pak trvali na nějaké adrese v Čechách a slíbili vést pražskou adresu kamarádky coby přechodnou. Po nastavení všech detailů, co přišly na mobil mi vyskočila její adresa jako moje trvalá. Anglická adresa tam vůbčec nebyla. Po telefonu mi bylo vysvětleno (to už jsem byla zpět v Anglii), že to tak musí zůstat, protože to je podmínka. Navazuje to taky na povinnost placení daní v Čechách. Já žiji v Anglii trvale, pracuji tu a platím tu daně. V EU platí povinnost placení daní jen v jedné zemi. Musím tedy do Čech znovu založit jinou banku, ale vypadá to, že to nepůjde. Je to anomálie z dřívější doby, vše je stále hrozně ztuhlé. Ještě něco: koupila jsem na Aukru a chtěla to zaplatit z konta Mbanky. Protože je prodejce Polák, chtěl, abych peníze poukázala na jeho banku v Polsku. Objevilas jsem další překážku. Nejen, že tam nemohu poslat peníze ze zahraničí, Mbanka taky do zahraničí peníze neposílá, ani tedy do Polska, přestože je to banka polská!!!

  • 1. 8. 2011 7:33

    njn (neregistrovaný)

    nesmis tolik brecet a chtit "symbolicke" penize....zmen si trvale do CZ, ze by ti UK banka posila duchod do cech te nenapadlo nebo to take neumi;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).