Hlavní navigace

Názor k článku 7 tipů, jak ušetřit na potravinách od Taky nevařím, ale nevěřím - Tady je potřeba říct, že u takovéto kalkulace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2012 17:28

    Taky nevařím, ale nevěřím (neregistrovaný)

    Tady je potřeba říct, že u takovéto kalkulace vyjde každému v první řadě to, co chce, aby mu vyšlo.
    A zrovna spotřeba vody a energií, které explicitně zmiňujete je při skromném domácím vaření zanedbatelná. Cesta za nákupem - tady se může každý vyřádit jak chce, stačí zapomenout, že nakupování se dá i plánovat a člověk co vaří nemusí nakupovat nijak zvlášť častěji, než člověk, co nevaří.
    Ideálně dobu strávenou nákupem pronásobím svou hodinovou pracovní sazbou (i když reálně nejsem schopen většinu volného času zpeněžit) a voila - nevýhodnost domácího vaření je na světe.
    Je jasné, že vaření pro jednoho je trochu problém, protože se spousta surovin prodává ve větším množství a tak se občas něco nestihne včas použít a vyhazuje se. Je jasné, že je úplný ekonomický nesmysl si péct jeden koláč, ale vařit si běžná jídla je ekonomicky jednoznačně výhodné už ve dvojici. A u single lidí záleží na více věcech, ale když trochu slevím z nároků (no vlastně - jaké nároky může mít člověk, co jí meníčka za 65? :-)), tak je domácí vaření výhodné i pro singly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).