Hlavní navigace

Sberbank už funguje internetové a mobilní bankovnictví, ale jen pasivně

25. 3. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Jan Vaca
Pořád máte možnost nahlédnout do vašich účtů ve Sberbank. Nelze sice posílat platby, ale můžete nahlížet na pasivní operace a zkopírovat si třeba vzory plateb nebo trvalé příkazy.

Stále ještě mnoho klientů Sberbank netuší, že její internetové a mobilní bankovnictví je již opět funkční. Přístup funguje jak přes počítač, tak přes mobilní bankovnictví od začátku března 2022.

Můžete pracovat se svými vzory plateb, šablonami, trvalými příkazy a inkasy, nebo si stáhnout výpisy z účtů. Přestože většina klientů banky má již platby vyřešené, možná některým přijde tato informace vhod. Rozdíl je v tom, že nelze zadávat žádné odchozí platby, tedy aktivní operace.

Bonusy byly vyplaceny

Sberbank podle zjištění Měšce navíc dodržela slovo a připsala i slibované bonusy, které svým klientům nabízela. Mezi ně patří bonus za splnění podmínek pro vedení Fér účtu bez poplatku (199 Kč) a bonus za mobilitu klienta při přechodu z jiné banky (1234 Kč). V obou případech se bonus připsal i po oznámení insolvence banky.

Internetové bankovnictví Sberbank pro pasivní operace. (24. 3. 2022)
Autor: Dalibor Z. Chvátal

Internetové bankovnictví Sberbank pro pasivní operace. (24. 3. 2022)

Pojištěné vklady klientů Sberbank vyplácí Komerční banka. Ta od 9. do 24. března vyplatila náhrady vkladů v objemu přes 19 miliard korun. Aktuálně je vyřízeno více než 50 tisíc žádostí. Drtivá většina klientů Sberbank zvolila bezhotovostní převod na jiný účet vedený v ČR, v hotovosti pak bylo vyplaceno 500 milionů Kč. Nárok na výplatu lze uplatnit po dobu tří let, tedy až do 10. března 2025.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.