Hlavní navigace

Názor k článku Sazebník České spořitelny hubne... ale nezlevní od ICH - Já měla také platební karty od Spořitelny, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2007 22:27

    ICH (neregistrovaný)
    Já měla také platební karty od Spořitelny, ale byla to hrůza. Dostat z bankomatu peníze o víkendu, nebo když byly výplaty či dávky, byl hotový zázrak. Nevím, zda tam peníze chyběly či tam byla jiná závada, ale je mi to celkem šuma fuk, důležité je, že jsem se nedostávala pravidelně ke svým penězům. Pobočky samozřejmě uzavřeny (někdy i mimořádně opět pro nějaký "technický důvod"). Embosovaná karta skýtá aspoň nějaké záruky, že v případě výpadku můžete platit náhradním způsobem.
    K PS1:Jestli máte takové štěstí, že zdárně proplouváte mezi jednotlivými nefunkčnostmi systémů, tak Vám závidím. Možná se opravdu strefujete do období, kdy to nějakým zázrakem funguje nebo bankomatu příliš nevyužíváte.
    K PS2:obchodníci jsou vybaveni elektronickými terminály, ale právě pro případný výpadek by měli používat mechanický způsob otisku karty. Nedovedu si sice představit, že v Globusu nebo Tescu by vytáhlo 20 pokladních žehličky, ale mělo by to tak fungovat. Ale již jsem se setkala s odmítnutím náhradní platby přes žehličku v případě nefunkčnosti elektronického terminálu. Žehlička je využitelná spíše u menších podnikatelských subjektů.
    Bylo taky velice zajímavé, jak mi u Spořitelny nabíhaly platby kartou opožděně na účet. Zůstatkem z bankomatu se absolutně nedalo řídit - nebyly tam obraty za pěknou dobu.
    ČS bych charakterizovala jako "100 let před opicema". I když dělá kroky kupředu, konkurence taky. Ale co se jí podaří mnohdy vymyslet za kraviny, nad tím zůstává rozum stát. Bohužel, mnohdy jsou to kraviny typu poplatek za zrušení účtu či poplatek za výběr z bankomatu, který pak kopíruje i řada dalších ústavů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).