Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Samoplátcům (OBZP) zdraží zdravotní pojištění. Poprvé zaplatí měsíčně přes 2000 Kč od Jaromir - Ještě pamatuji, jak jsem platil sociální 800, zdravotní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2020 6:13

    Jaromir

    Ještě pamatuji, jak jsem platil sociální 800, zdravotní 700, dohromady 1500 Kč. Hlavně, že hlavní roli ČNB je stabilizace měny. Síla, za 20 let třínásobek.

  • 6. 12. 2020 0:49

    ViR

    Když ona "stabilizace měny" v pojetí (nejen) ČNB je "kontrolovaná inflace" na úrovni 2 % plus minus tuším 1 % v rámci tzv. tolerančního pásma. S tím, že jakési ekonomické teorie tvrdí, že deflace je vždy špatná a nula se nedá regulovat. Takže reálně se "stabilizací" vlastně rozumí kontrolované znehodnocování měny a úspor obyvatelstva, pokud jsou ty úspory v takto "stabilizované" měně.

    Nicméně, kdyby měla v inflaci prsty jen ČNB, tak budiž. Ale když se k tomu ještě přidá "strana a vláda", která narve do ekonomiky balíky "nekrytých peněz" (rozumí se nekrytých v tuzemsku vyprodukovanou výrobou a službami) tak na to trh celkem logicky reaguje zvýšením cen a dalším růstem inflace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).