Hlavní navigace

Názor k článku Roztočí se inflační spirála? od anonym - Porovnáváte svůj růst nákladů - vy se domníváte,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 8:03

    anonymní
    Porovnáváte svůj růst nákladů - vy se domníváte, že kuřecí řízky, housky, plyn, vodu a elektřinu spotřebovávám jen já a že platby ostatní části národa zůstávají stejné nebo se dokonce snižují? Možná někdo housek bude jíst rohlíky a místo kuřecích řízků rybí maso. Ale i zde došlo ke zdražení. Na venkově mohu začít topit uhlím, dřevem a dalším šmoudícím sajrajtem (pozoruji, jak lidíí hromadně odcházejí z topení plynem), ale v paneláku topit uhlím nepůjde. Zrovna tak si u paneláku nenaistaluji větrnou nebo vodní elektrárnu, což mimo jiné vyžaduje i velké vstupní investice a nikde není zaručeno, že se mi vstupy zaplatí (vzpomeňme jak lidé přecházeli na elektrické přímotopy, pak se však elektřina zdražila a lidi přímotomy museli vyhodit). A to mluvím o zdatném obyvatelstvu - lidé v důchodu těžko zvládnou chodit každý víkend do lesa na dřívi a pak jej ještě řezat a štípat nebo nosit těžké uhláky s uhlím ke kamnům ...
    Mne ten selský rozum a životní zkušenosti bohatě stačí. Navíc jsem ve svém okolí nezaregistroval občany s tímto stavem spokojenými a nenadávajícími. Asi se holt pohybuji ve špatné společnosti - vyučení, středoškoláci, vysokoškoláci, voliči ODS i KSČM, příbuzní, známí, odposlechy ve frontě v obchodech nebo cestujcí v hromadné dopravě ...

    Pro ten zprůměrovaný růst platí: vládnoucí strana nechce přiznat rozjetou inflaci a tak nám stále maže med kolem úst - vy máte jedno celé kuře, já žádné, tak máme všichni 1/2 kuřete a máme se skvěle. Ve skutečnosti je tomu tak, že 2/3 národa to kuře nemají a 1/3 má kuřat tisíc.

    Mám asi smůlu, že se pohybuji mezi lidmi, kteří nedostali přidáno ani ty 3 stovky. Když byste byl mezi nimi, taky byste nenadával?
    Ono jde také o to, jestli ti, co dostali přidány ty 3 tisíce, je dostali po zásluze. Je mnoho míst a funkcí společensky zcela nepotřebných, a přesto berou za své nicnedělání zbytečně vysokou mzdu. ALe taková místečka byla už za socialismu, ale ne v tak hojném počtu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).