Hlavní navigace

Názor k článku Rozhodnuto: Uber i Taxify jsou taxislužba. Zdržte se protiprávního jednání, vyzývá je ministerstvo od J, Novák - Mám dotaz: Co máte přesně proti tomu, kdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2018 5:00

    J, Novák

    Mám dotaz: Co máte přesně proti tomu, kdy společníci firem, jako jsou vámi jmenované firmy Kaufland či Lidl, převádějí zisky, které z toho svého splečnictví mají, do zahraničí, pkud jsou to zahraniční osoby? Já bych řekl, že je důležité, že jak Kaufland, tak Lidl, jsou firmy, které jsou registrované v ČR, u obou jsou jedním ze společníků české osoby, byť právnické, a že veškeré druhy zdanění probíhá v ČR. Takže, můžete mi sdělit, co vám vadí na tom, že si část zisků, pokud dojde k jeho rozdělení mezi společníky, odveze společníky zahraniční do své vlasti či s ním naloží dle svého uvážení? Je to přeci stejné, jako když dva společníci jedné s. r. o. si rozdělí zisk či to, co po reinvestici zbude, přičemž vy jednomu z nich vyčtete, že si zisk spotřeboval v Kladně, ale né v Brně, když společnost má sídlo v Brně a druhý společník bydlí v Brně.
    Jinak se zeptám: Co přesně má společného to, že v Kauflandu či Lidlu lidé pracují i v neděli a že německé prodavačky mají daleko vyšší platy, než české? A jste si jist, že ony řetězce v Německu v neděli otevřeno nemají? Řekl bych, Ivane, že vy jste schopen smíchat hrušky nejen s jablky, ale klidně i s prasečím trusem. Hele, skáče vám na tyhle vaše špeky alespoň vaše manželka?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).