Hlavní navigace

Názor k článku Rodičovská 2011: O tisícovku měsíčně méně a porodné jen pro chudé od Paradox.f - Jsem tvrdý odpůrce toho, aby se peníze dávali...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2011 11:09

    Paradox.f (neregistrovaný)

    Jsem tvrdý odpůrce toho, aby se peníze dávali lidem, kteří zneužívají systém dávek. Chápu, že teoreticky a ani prakticky není možné zajistit a rozlišit, kdo je právě ten, kdo tohoto systému zneužívá a to právě ten, kterému bych nedal ani KČ. To ano, ale není možné, abychom na úkor takových lidí v dnešní době, kdy jde VŠE s cenou nahoru, kdy za všechno se musí tvrdě platit, nedostávali například za prvorozené dítě ani KČ.

    Stát by měl v první řadě vyřešit problém s tím, jak naložit s takovou sortou lidí, kvůli kterým se tyto opatření dělají. Neustálé vymýšlení takovýchto opatření znevýhodňuje lidi, kteří by na takové "dávky" měli mít nárok.

    Pokud se jedná pouze o úsporná opatření, tak ať se jde vláda s úsporným opatřením, kde bere rodinám (v 99% mladým, nezajištěným rodinám...) porodné a snižuje mateřškou, VYCPAT! Je to normální? Dnes mladí lidé nemají peníze na vlastní bydlení, ceny nájmu jdou pořád nahoru, abychom hnuli s dluhem, snížíme mateřskou a odebereme porodné. Dává Vám to logiku???

    V dnešní době je to ještě pro spoustu lidí řešitelné, ale po zkušenostech s vládními činiteli z dob minulých, věří někdo, že se situace zlepší? Může totiž dojít k tomu, že za pár let budou plné dětské domovy, mladí nebudou mít z existenčních důvodů zájem mít rodinu, ...

    Je to humus ... VŠUDE kolem nás je vidět, jak se utrácejí miliardy, nikdo neví kam tyto peníze jdou, vinna za jejich útratu se přenáší z jednoho na druhého ... Kdyby se peníze, které skončili v kapse našich rádoby zákonodárců spočítali za období jednoho roku (např. minulého), bylo by na porodné a mateřskou na dalších 10 let!

    Nejhorší je, že ČSSD, ODS, TOP09, KDU-ČSL, SZ ... Je tam někde vidět nějaká potencionální změna k lepšímu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).