Hlavní navigace

Názor k článku Rezervační smlouva s realitkou vám nic negarantuje. Nechcete-li, nezavazuje ani vás od Autor článku - Kde vidíte, cítíte, čtete slzy? Vy mne vlastně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2017 21:19

    Autor článku (neregistrovaný)

    Kde vidíte, cítíte, čtete slzy? Vy mne vlastně tak trochu chcete povzbudit nebo politovat, díky, ale vaše snažení se míjí účinkem, necítím to tak, cítím v tom spíše rovněž lehkou, ale jen lehkou dehonestaci a nemám s tím problém, bez obav, není to přímo urážka nebo osočení z protiprávního jednání. Víte, to obvinění z vinklaření, které je tu opakovaně uváděno, a z diletantismu, mne nadzdvihlo, uznávám. Přitom nejčastější vinkláři jsou právě RK. (A pokud jde o odbornost, až tu věci znalý kolega, právník, advokát, úředník KÚ atp. upozorní na mou chybu, omluvím se. Zatím se tak nestalo. Jenom plky. S prominutím kecy.) Přitom tady píší ti dotčení makléři, že jsem je osočil z podvodu. Jednak asi neumějí číst a jednak mne mají asi za pitomce, abych totiž někoho označil za podvodníka, musel bych se domnívat a být si více než jistý, že naplňuje svým jednáním skutkovou podstatu tohoto trestného činu, ale i tak bych váhal to napsat, mohl bych za to nést občansko-právní odpovědnost. (Ostatně jenom hlupák mne může vyzvat, jak se stalo, abych tu jmenoval konkrétní makléře, jejichž podělané případy jsem řešil. Co bych z toho měl? Leda žalobu za poškozování dobrého jména. Jistě bych se obhájil. Ale co bych z toho měl, než jen ztrátu času a komplikace?) Od toho tady já nejsem, abych něco takového posuzoval, od toho máme orgány činné v trestním řízení a pokud jde o vinklaření, tak příslušné správní orgány. A ani si nemyslím, že RK jsou podvodníci - Kde jsem to napsal? (Ačkoliv i tací jsou mezi nimi, typický je třeba prodej nemovitosti v exekuci, kterou vám nepřiznají, ale laik už má uzavřenu rezervační smlouvu s propadnou zálohou...) - lehce jsem ve vlastním textu naznačil, že jsou parazité, a v diskusi, která už nepodléhá schvalovacímu procesu redakce to vyjádřil explicitně. Skutečně nemám na mysli RK, zabývající se developerskou činností, tedy prodejem developerských projektů, chraň Bůh! Ale celá praxe typických zprostředkova­telských RK je založena na vnucování se - prodejci, pak na utajování informací a komplikování dohody a posléze na zinkasování provize, čímž zpravidla zájem skončí. To není služba, to je parazitování a oblbování lidí. Nikdo tady neměl odvahu uvést své občanské jméno a firmu, za kterou kope. Myslím, že v tomto případě by to nebyla reklama a nebylo by to posléze editorem, kontrolorem serveru, zatím činný není, až mu asi skončí dovolená, posouzeno jako nepřípustná reklama, ale jako příspěvek do diskuse.

    Všechno, co dělám, asi nedělám košer, protože nejsem ani Žid - příslušník toho národa, ani žid - věřící (košer rozhodně není svíčková, ale mám ji moc rád), ale vše dělám v souladu s právním řádem ČR, jakože k němu mám spoustu kritických připomínek..., a proto, přiznávám, mne urazilo osočení, že porušuji zákony ČR. Dobrou noc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).