Hlavní navigace

Názor k článku Realitka našla kupce, prodejce se s ním domluvil sám. Pokutu platit nebude, rozhodl soud od J. - Je samozřejmě lepší prodávat či kupovat přímo.Mně to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2018 23:09

    J. (neregistrovaný)

    Je samozřejmě lepší prodávat či kupovat přímo.Mně to osobně problém nedělá .Ty provize jsou opravdu dle mého názoru vysoké, když realitka za nic právně neručí.Problém je,že se odváží prodávat bez RK jen málokdo a toho cíleně RK využívají.Tak většinou kupec musí kupovat přes RK,i když se v problematice vyzná.Ale prý podíl prodejů přes RK neustále .klesá. Proto velké RK nyní usilují o regulaci a nejraději by zakotvili povinnost prodeje přes RK (prý někde v EU taková povinnost je).Tuším,že už se někdo toto pokusil ve sněmovně navrhnout.Už jsem pár smluv realitek viděl(pomáhám v neziskovce). Takže souhlasím s předchozími pisateli.Ale kdo se nechce starat,musí platit RK.
    Pokud bydlím v místě prodeje svojí nemovitosti,tak je nejlepší si sám vše vyřídit.To říkám známým a v poradně. A potom se všichni diví,jak to jde hladce (např.pokud je potřeba převést družstevní byt).K tomu se opravdu RK nepotřebuje,stačí zajít na BD.
    Samozřejmě pokud bych jako Moravák prodával v Aši nemovitost,tak si někoho najmu.Ale ne za 100 000,-.
    V každém případě doporučuji všem úschovu peněz u advokáta či notáře.Ale i tak je dobré umět diskutovat o smlouvě (resp.vědět,co tam chci napsat).U koupě (i nové nemovitosti )nezapomeňte na důkladnou přejímku a průběžnou kontrolu stavby.Najměte si technickou inspekci nemovitosti.V případě koupě stavebního pozemku prodiskutujte na stavebním odboru územní plán.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).