Hlavní navigace

Názor k článku Raiffeisenbank: Šetřílci si budou hledat jinou banku (nový ceník) od Patrik Chrz - Myslím, že jsem nejen zde na Měšci poměrně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2013 17:29

    Patrik Chrz

    Myslím, že jsem nejen zde na Měšci poměrně známý šetřílek :). Zrušit účet u Rajfky nemůžu, protože jsem ho tam nikdy neměl, nikdy se totiž neocitla v mém "zorném poli", vždy jsem našel ekvivalentní služby jinde.
    Mám jen kreditku Style (ovšem jen díky akci www.bankovnipoplatky.com/kreditni-karta, kde ji mám na 2 roky zdarma, pak ji, samozřejmě zruším, pokud nebude nějaká retenční nabídka).

    Snažím si tak dát dohromady, pro koho může účet u RB být vhodný - vezmu ono nabízené Komplet konto.
    129 Kč měsíčně, to je 1548 Kč ročně. Za tu cenu mám vedení účtu a neomezené platby (to samé mi ale nabídne
    bez podmínek: Air Bank, Equa, FIO, mBank, Zuno
    s podmínkami: GE, Poštovní spořitelna
    výběry z vlastních bankomatů zdarma (nabídne většina výše zmíněných bank, některé i z cizích za určitých podmínek) a kreditní kartu (nabídne mBank, GE (za určitých podmínek i vracecí zdarma) a Zuno.
    Zbývají ty výběry z bankomatů v zahraničí, které nabídne mBank (špatný kurz, podmínka výběru minimálně ekvivalent 2,5 tisíce Kč) a Zuno (u PLUS účtu, který ale při splnění podmínek může být zdarma) a když přimhouřím oko, mohu sem přidat i Equa, která si za výběr ze zahraničního bankomatu účtuje 9 Kč. Air Bank bych asi nepočítal, protože bezplatné výběry u Velkého tarifu se vztahují pouze na EU.
    Suma sumárum si říkám, že člověk by se musel "hodně otáčet", aby za rok dokázal na některém ze zmíněných účtů "vyrobit" poplatky převyšující 1500 Kč. I kdyby si vybral banku, která si účtuje za výběr v zahraničí "standardních" 100 Kč, tak by těch výběrů muselo za rok být 15. Neříkám, že to nejde, ale kolik je takových klientů, kteří tak často vybírají ze zahraničních bankomatů? A nevyplatí se jim i pro tento konkrétní účel zřídit např. u Equa banku?

    Nevím, co si v RB představují, že tímto dokáží - podle posledních statistik bance klesá zisk a ubývají klienti http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=9668577#p9668577 a ona spustí takovýto frontální útok na ně? To by mě fakt zajímalo, co od toho čeká.

    No, alespoň rada pro ty, kdo z nějakého důvodu u RB chtějí zůstat a jen neplatit těch 129 Kč. Dle informací na diskusních fórech banka každému, kdo požádá o zrušení účtu nabídne vedení kompletkonta na rok zdarma (někdy jen na půl roku a po odmítnutí na rok).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).