Hlavní navigace

Raiffeisenbank mění poplatky a rozdává mobily

30. 9. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Aktualizováno 3. 10. 2014 14:00
AKTUALIZOVÁNO. Za stejné peníze více služeb a mobil k tomu. To je ve zkratce nová nabídka Raiffeisenbank.

Klienty čeká od 1. prosince 2014 nový sazebník Raiffeisenbank. A můžeme je hned uklidnit, že nejde o zdražení, nýbrž o vylepšení služeb pro soukromou klientelu.

Aktualizováno: 3.10.2014:

Jen pozitivní zprávy nejsou. Mění se měsíční poplatek u kreditní karty De Luxe. Ta bude nově vždy za 59 Kč měsíčně, původně mohla být i za 0 Kč v případě, že jste s kartou utratili více jak 10 000 Kč. Na druhé straně standardní poplatek při nesplnění podmínky obratu byl 129 Kč měsíčně, ten tak zlevňuje na 59 Kč. Pro ty, co kartu De Luxe už mají, anebo si ji pořídí do změny sazebníku banky, se nic nemění (ověřeno na pobočce).

Hlavní změny ve zkratce

eKonto Mini končí a bude nahrazeno eKontem Smart. Nejde o žádnou škodu, eKonto Mini bylo naoko „zdarma“, ale mohlo se vám pěkně prodražit i na několik set korun. Platila se každá položka.

eKonto Smart dostane dokoupitelné balíčky transakcí

  • výběry z bankomatů v zahraničí (40 Kč měsíčně)
  • informační SMS (20 Kč měsíčně, neomezený počet SMS s informací např. o změnách zůstatku a pohybech na účtu, transakcích kartou apod.)
  • obsluha účtu přes všechny komunikační kanály (20 Kč měsíčně)
  • neomezené výběry hotovosti na pokladně (40 Kč měsíčně)

eKonto Komplet bude mít v ceně nové služby (do 30. 11. 2014 zatím zpoplatněné)

  • 1 příchozí nebo odchozí europlatbu (SEPA)
  • zlatou debetní kartu
  • bezkontaktní debetní nálepku
  • transakce zadané prostřednictvím telefonního bankéře  a pobočky (původně 15 a 50 Kč)

Rovněž eKonto Komplet bude mít dokoupitelné balíčky služeb:

  • informační SMS (20 Kč měsíčně, neomezený počet SMS s informací např. o změnách zůstatku a pohybech na účtu, transakcích kartou apod.)
  • neomezené výběry hotovosti na pokladně (40 Kč měsíčně)

Banka nabízí mobil oproti dvouletému závazku

Kromě změn v ceníku stále běží následující akce banky:

Za doporučení dvou klientů dostane stávající klient na první dva roky účet bez poplatku a bez dalších podmínek plnění obratu. Pokud doporučení klienti vydrží déle jak dva roky, mají vedení účtu bez poplatků napořád.

Dva blízcí stávajícího klienta s eKontem dostanou účet za 89 Kč měsíčně bez dalších podmínek plnění obatu. Banka přitom nezkoumá, o „jak moc blízké“ jde.

skoleni_15_4

V rámci akce Banka do kapsy rozdává Raiffeisenbank mobilní telefony Samsung Galaxy Trend Plus. Pro získání mobilu je potřeba založit si eKonto Komplet, a to minimálně dva roky používat, a zároveň pomocí formuláře Kodexu mobility požádat o zrušení účtu ve vaší stávající bance. (Mobil tak pomyslně vyjde na 3096 Kč.)

Výhodou je, že akce s mobilem je určená i pro stávající klienty. Ti mohou mobil získat poté, co bance doporučí dva klienty, kteří si otevřou eKonto Komplet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).