Hlavní navigace

Názor k článku Provize v pojištění pod pokličkou od anonym - Vy musíte být opravdu šťastný člověk ve svém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2009 15:01

    anonymní
    Vy musíte být opravdu šťastný člověk ve svém jednoduchém, dvoubarevném světě.

    Člověku brání to, že nemá s danými ústavy zkušenost a není schopen svými cílenými dotazy obsáhnout celý systém výluk a kulišáren. Takže i kdyby měl tušení, že se pojišťovna bude chtít vyvléknout z plnění, tak se zeptá "Budu pojištěn i v případě, že jsem aktivní letec?" a dozví se, že ano. Až bude problém, dozví se, že letěl nad oblastí, která spadá do dalších výluk (například těžko přístupný terén) nebo že letěl letadlem, na které se jeho pojistka nevztahuje, protože....

    Prostě pokud se v oboru vyznáte, tak ano, občas jste schopen se dopátrat, jak je to ve skutečnosti. Pokud se v oboru nevyznáte, tak tu šanci nemáte ani omylem.

    Mimochodem, všimněte si, jak jste to celé zkreslil a překroutil. Protože od původního "jsem schopen definovat své potřeby" jste se dostal k "jsem schopen vyšťourat všechny možné zádrhele". Protože v normálním světě by se pojišťovák zeptal na vše, co se toho létání týče a pojistku by mu navrhl takovou, která ho kryje kompletně a pokud ne, tak to explicitně zmíní.

    Ukazuje se, že máte problém udržet nějaký kontext v úvahách. Já jsem neřekl, že u aut jsou samí poctivci. Ale nestalo se mi, abych se dozvěděl, že někdo přišel do salónu s požadavkem na auto, kterým bude jezdit dlouhé cesty po dálnici a vyžaduje nízké provozní náklady a oni mu prodali šestilitrový benzínový osmiválcový Hummer. Zatímco o tom, jak lidem prodali - zcela záměrně - naprosto nevhodné pojišťovací produkty, mám zkušeností ve svém okolí hned několik.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).