Hlavní navigace

Názor k článku Prototyp stavebního spoření vznikl před více jak 200 lety od Lister - V pořádku ani já z této diskuse jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2016 9:51

    Lister (neregistrovaný)

    V pořádku ani já z této diskuse jsem nechtěl udělat soutěž, kdo má lepší nabídku.

    Spíše jsem chtěl ukázat jiný úhel pohledu.

    Akorát bych chtěl uvést na pravou míru. ohledně Vašeho tvrzení, že jsem neuvedl, že zhodnocení u podílového fondu není garantováno.
    Uvedl jsem přesně cituji:

    "Osobně proto dnes upřednostňuji podílové fondy - kde sice není ani státní příspěvek nebo garance zhodnocení."

    A zároveň se chci omluvit, pokud vyznělo, že Vašich zmíněných 3,5% není očištěno od nákladů. Tam samozřejmě ano, zde to očištěno od nákladů máte. Nicméně, aby to takto fungovalo musí klient splnit podmínku a platit 1700Kč/ měsíčně, aby dosáhl na maximální státní příspěvek.

    věta, že úrok není očištěn od nákladů se týkala pouze základního úročení 1,3%, ve kterém nejsou započítaný státní příspěvky.

    A k vaší otázce ohledně ohledně daně z výnosu. Ano pokud peníze čerpáte dříve jak po třech letech výnos skutečně daníte. Ale nepřicházíte o zisk. Toto není sankce nebo postih státu za nedodržení zákonných podmínek, ale daň. Od které jste osvobozen v případě, že investujete déle jak 3 roky.

    Na rozdíl od stavebního spoření, kde v případě předčasného ukončení vrátíte veškeré státní příspěvky (protože jste nedodržel zákonem dané podmínky pro státní příspěvek) a ještě k tomu zaplatíte daň z výnosu.

    Jinak i Vám přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).