Hlavní navigace

Názor k článku Když se zaměstnanec stane v práci nadbytečným od anonym - Další slovo "odporníka". Ještě nedávno jsem slyšel či četl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2009 9:00

    anonymní
    Další slovo "odporníka".
    Ještě nedávno jsem slyšel či četl (taky od odborníků), že propuštění skláři mohou jít bez problémů jít pracovat do automontoven. Těmto "chytrým" názorům je m se musel smát i jako laik. Uplynulo 14 dní a i montovny začaly propuštět. Kam mají jít lidi z oněch montoven? Vymýšlet Sw? Ale i tam redukují. Je to začarovaná spirála a pokud se mezi běžné lidi nedostanou peníze na utrácení, bude se zavírat všechno. A my si budeme chovat vlastní slepice a králíky v paneláku na balkonu.

    I pokud sledujete situaci, tak se k běžnému zaměstnanci nedostane informace, že něco není v pořádku. Nejen ve sklárnách vás neustále ubezpečují, že vše je OK a pokud tam nedovolili odbory, tak není problém přijít na směnu a do fabriky vás už nevpustí s tím, že je krachnutá. Ze dne na den. Před týdnem ještě byla v té nejlepší ekonomické kondici... Lže se nám a tají ještě více než tomu bývalo za socialismu!
    Kdybyste vše pečlivě sledoval, tak byste po krachu jedné firmy nemohl jít pracovat někam jinam - ode všad se na vás valí zprávy o chystaném propouštění. Takže na dalším pracovním místě vás opět čeká propouštění ... Domnívám se, že řada zaměstnavatelů jen situaci zneužívá s tím, že se zbaví řady pracovníků s tím, aby firma měla ještě vyšší zisky než měla a pán majitel si místo Mercedesa mohl koupit Rolls Royce. A zaměstnanci aby pomalu ještě zaměstnavateli odevzdávali desátek za to, že je za mizerných mzdových a pracovník podmínek vůbec zaměstná.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).