Hlavní navigace

Názor k článku Propastné rozdíly průměrné mzdy a kupní síly od anonym - Ale i když má někdo podprůměrný plat, neznamená...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2008 22:40

    anonymní
    Ale i když má někdo podprůměrný plat, neznamená to, že musí zastávat podprůměrnou pozici. Je to o vykořis'tování.
    A i občan s podprůměrným platem by měl mít nárok na ledničku, byt (ne 4. kat.), kvalitní zdravotní péči, vzdělání svých potomků, důstojný důchod atp.
    Že sem dovezeme na kopání UKáčka, abychom my brzy nejezdili kopat do Německa či Irska nebo dokonce na tu Ukrajinu ... S ODS to nebude problém.
    Nyní zrovna koukám na nováckou 112: vietnamci - většina jich prodává někde na tržištích plagiáty, tedy dělá "podřadnější" práci. Mnozí z nich by dovedli mnohem víc - přesto nemají šanci. Ale jejich děti - jsou daleko ctižádostivější než češi, lépe se učí, mají větší smysl pro odpovědnost a nejsou tak rozcapené jako ty naše. Jen se bojím, že tito přistěhovalci /které po převratu vyháněli ven z republiky ss. Dlouhý, Klaus, Havel ... třeba z mladobolelavské škodovky z pozic, které nikdo z českých lidí nechtěl dělat (ruční broušení špatně nastříkaných karosérií - za socíku tam dělali muklové, ale když pak s. Havel zařídil tu zázračnou amnestii s tím, že ostatní mukly nemůže nikdo nutit pracovat/ či jejich potomci budou jednou stát nad námi s bičem a my budeme ve vlastní zemi otroky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).