Hlavní navigace

Prohra Němců za milion. Projděte si nejlepší tikety fotbalového mistrovství

20. 7. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Češi vsadili za měsíc mistrovství skoro stejně jako pošlou na spoření na důchod. Desetina zůstala sázkovým kancelářím. Ty se pochlubily nejlepšími trefami.

Dvě a půl miliardy korun prosázeli Češi na fotbalové mistrovství světa v Rusku. Sázkové kanceláře tak za sebou mají rekordní žně. Více peněz jim ještě žádný turnaj nepřinesl. I zde se tak projevuje dobrá ekonomická situace.

Pro srovnání: je to skoro stejně peněz, jako Češi pošlou za měsíc na spoření na důchod. Do penzijních společností přijde každý měsíc zhruba tři miliardy korun.

Obě největší sázkové kanceláře v Česku – Fortuna a Tipsport – přijaly během čtyř týdnů mistrovství každá 1,04 miliardy korun. Oproti poslednímu světovému šampionátu v roce 2014 je to nárůst o dvě třetiny. Tipsport před čtyřmi lety nabral sázky za 600 milionů.

skoleni_15_4

Tradičně byli úspěšnější bookmakeři. Ve Fortuně i Tipsportu sázkaři celkově získali na výhrách ze svých vkladů zhruba 90 procent. Na výhrách tak obě sázkové kanceláře vyplatily zhruba 1,8 miliardy korun.

Jak takové sázení vypadá konkrétně, si můžete projít v galerii. Sázkové kanceláře pro server Měšec.cz vybraly nejzajímavější tikety. Ukazují například, že se může vyplatit jít proti proudu, že Messiho neproměněná penalta může mít cenu 200 tisíc korun a sázka na jistotu (Německo) může vyjít dokonce na milion.

Nejlepší sázkařské trefy i největší prohry najdete v galerii:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je redaktorem serveru Peníze.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).