Hlavní navigace

Názor k článku Profesionalita Raiffeisen stavební spořitelny občas pokulhává od anonym - Nezbývá mi, než okopírovat to, co jsem na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2009 12:34

    anonymní
    Nezbývá mi, než okopírovat to, co jsem na Měšci v diskuzi již napsal:

    Mojí osobní zkušenost s RSTS jsem tu už popisoval. Potřeba úvěru, jednání s oblastním ředitelem, předvedeny propočty, doporučeno založení nové smlouvy (také pravděpodobně ovlivněno provizí). To jsme udělali. Pak bylo třeba žádat o úvěr (a to ve výši, o které jsme od začátku jednali, žádná změna). Když byly hotové odhady, pojištěná nemovitost i sjednání životního pojištění, tak najednou RSTS přišla s tím, že rodiče, majitelé zastavěné nemovitosti, nemohou být zároveň ručiteli svým příjmem. Nejsem tak naivní, abych si myslel, že ten oblastní ředitel, co se chlubil mnohaletou praxí, něco takového nevěděl. Nakonec pomohla až žádost o výjimku podaná na představenstvo. Posléze se ukázalo, že propočty, které nám zmíněný pán předváděl, se dost liší od simulací, které jsme dostali přímo na centrále. Samozřejmě v náš neprospěch a to asi 150 tisíc. Následovala samozřejmě stížnost, nicméně RSTS to zametla pod koberec a jak jsem se neoficiální cestou dozvěděl, nebyl jsem zdaleka první, kdo byl oním oblastním ředitelem obelhán. A že mých 150 tisíc je ještě nic proti tomu, jak na to dojeli ostatní. A že ředitel pro Prahu je zainteresován na plnění plánu a tudíž nemá důvod se prolhaného člověka, na kterého jsme my narazili, zbavovat, protože mu dušičky úspěšně lapá. Omluva nulová.

    Nicméně úvěr byl přidělen, s penězi jsem se rozloučil a myslel si, že to je všechno. Nebylo. V den odletu na dovolenou jsem cestou na letiště vybíral schránku, kde bylo varování od RSTS, že jsem včas nedodal nějaké podklady po koupi nemovitosti s penalizací asi 30 tisíc. Opravdu výborný pocit jet na dovolenou s takovým břemenem. Ukázalo se, že podklady samozřejmě dostali a že v tom mají bordel. Omluva nulová.

    Následovalo splácení úvěru, samozřejmě inkasem z banky. Přišla upomínka, že jsme nezaplatili splátku. V internetovém bankovnictví jsem jasně viděl, že částka stržena byla. Takže opět obavy, aby se člověk nedostal do rejstříku neplatičů apod. RSTS hraje mrtvého brouka. Nakonec se z nich podařilo dostat, že si jen jejich systém něco nedokázal spárovat. Omluva nulová.

    Bylo čím dál tím jasnější, že s takovou bandou amatérů je nejlepší se co nejdříve rozloučit. Požádal jsem o informaci, kolik přesně musím ke konci roku doplatit, abych úvěr předčasně zcela splatil. Na odpověď jsem čekal snad měsíc. Peníze jsem (raději s malým přeplatkem) před koncem roku včas převedl. Ani jsem se nestačil divit, že se vcelku nic nedělo a až někdy snad v únoru, kdy jsem se po tom začal pídit, úvěr ukončili. Samozřejmě mi přitom naúčtovali poplatky za vedení úvěru i za dobu, po které byl úvěr dávno splacen. Podal jsem reklamaci, zamítnuto s tím, že vše odpovídá sazebníku. Omluva žádná.

    Po poradě s právníkem vyplynulo, že úvěr byl dle všeobecných podmínek splacen opravdu koncem roku a tudíž žádné vedení účtu za leden a únor není možné. Až intervence u jednoho z ředitelů zabrala, peníze byly vráceny a dokonce přišla i omluva.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).