Hlavní navigace

Názor k článku Proč mají ženy nižší důchod? od S V O B O D A - Zkuste si to spočítat. Suma odvodů socpoj ze superhrubé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2019 14:59

    S V O B O D A (neregistrovaný)

    Zkuste si to spočítat.
    Suma odvodů socpoj ze superhrubé (dnes z průměrné mzdy tak 11tis za měsíc) krát počet odpracovaných měsíců děleno počet měsíců strávených v penzi.
    Zjistíte, že stát brutálně okrade skoro každého, samozřejmě víc muže a samozřejmě víc ty pilnější, pracovitější a vzdělanější.

    Nemuseli bychom to řešit, kdyby si každý spořil a investoval sám. Celý život. Část do akcií (jen se koukněte, jak se dlouhodobě zhodnocuje třeba americký akciový index), část zlato, část třeba bitcoin, nemovitost, atd... Suma odvodů za celý život minus inflace plus zhodnocení investice. A i po odchodu do penze, kdy si z té investice začnu vyplácet rentu, tak nevyčerpaný zbytek investice se mi dále zhodnocuje. I ta prodavačka z Lidlu by měla penzi aspoň 60 tisíc měsíčně! Doktor, analytik, bankéř či programátor by měli 3x tolik.

    No a takto, podle odhadů ekonomů za 20 let ode dneška stát nebude mít na penze vyšší, než 6500Kč měsíčně. V takovém systému někoho násilím držet je zločin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).