Hlavní navigace

Názor k článku Proč mají ženy nižší důchod? od S V O B O D A - Je to jednoduché - vraťme lidem svobodu, nenuťme...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2019 11:06

    S V O B O D A (neregistrovaný)

    Je to jednoduché - vraťme lidem svobodu, nenuťme je násilím k účasti v průběžné penzijní pyramidové hře.
    Ať si každý sám spoří a investuje. Kolik chce, jakou formou chce. Je věcí každého, zda bude kupovat akcie, nemovitosti, zlato, bitcoin, rozjede firmu, kterou pak prodá (či přenechá synovy výměnou za rentu), dobře vychová a vzdělá děti, kteří se o něj pak postarají (ano, konečně by se ukázalo, že je lepší dobře vychovat a vzdělat 2 děti, než si nasekat 5 nevychovaných povalečů). Ideálně od každého trochu.

    A podle toho se pak každý v penzi bude mít. Bude se moci rozhodnout, kdy to té penze půjde. Jak velkou ji bude mít. Bude si moci z penzijních úspor zaplatit operaci, kterou VZP nehradí (a jejich počet se bude rozšiřovat, protože za 20 let stát nejen že nebude mít na penze, ale také nebude mít na zdravotní péči, ze stejného důvodu: málo mladých zdravých plátců zdravotního "pojištění", hodně starých a nemocných konzumentů péče).

    Ostatně co to je za drzost lidem na jednu stranu říkat, že dnešní čtyřicátník již žádnou penzi nedostane (přiznal to i minulý ministr financí i guvernér ČNB) a zároveň je nutit do té černé díry dále platit (z průměrné superhrubé člověk zaplatí 11 tisíc měsíčně, které kdyby celý život investoval, tak je v penzi králem).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).