Hlavní navigace

Názor k článku Proč, jak a kdy se hýbe forex? od FutureMiliard - Zdravím všechny čtenáře. Článek se mi líbí, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2018 11:24

    FutureMiliard (neregistrovaný)

    Zdravím všechny čtenáře. Článek se mi líbí, ale na mé otázky stejného typu stejně neodpověděl.

    Člověk nemusí mít vysokou školu aby pochopil ze se trh hýbe protože je na něm aktivita. Ale ví tady někdo proč se trh opravdu hýbe a jak? Na základě jakého algoritmu? Kdo ho spravuje? Kde se berou data o všech nákupech a prodejích na základě kterých se ten zázračný trh hýbe? Mají všichni stejná data když je trh decentralizovaný? A odkud je tedy berou?
    To co je v tomto článku popisováno je stejné jako ve spoustě jiných a to je pouze příčina pohybu trhu. Mě ale zajímá skutečný následek těchto příčin který vidím v grafu. Všichni makléři vysvětluji ze na každý pokyn musí být protistrana, která se vždycky najde v zázračné likvidite. Pokud se nenajde tak je pokyn odmítnut. Nikdo ze zprostředkovatelů nechce přece přicházet o své peníze ze? Zejména když vydělává primárně na provizi ze?
    Pokud je tomu tak, tak co to vlastně znamená? Jako laik si představím ze je tedy na trhu sparovan vždy stejný objem lotů nákupních i prodejních příkazu. Ze tedy každá strana má na svůj objem svoji protistranu? Když je tedy vždy trh spárován a je stejný objem nákupů i prodejů aktuálně v trhu jak je tedy možné ze se trh hýbe? Co tedy hýbe tím trhem? Čekající pokyny někde v úrovni kde trh aktuálně není? Obchodníků kteří ve skutečnosti aktuálně v trhu ani nejsou, nerizkuji svůj kapitál a jen čekají až k nim trh přijde? Je to tedy objem ve skutečnosti nezrealizovanych pokynu na jedné či druhé straně?
    Takže se tedy trh hýbe na stranu kde jsou odmítány pokyny k okamžité realizaci protože není protistrana? Nebo jak to tedy je?
    Děkuji všem za jakoukoliv odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).