Hlavní navigace

Názor k článku Přivyděláváte si vybíráním košů? Může jít o přestupek, ale i trestný čin od petr - Odpad (papír) z kontejnerů nevybírají jen bezdomovci, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2018 17:39

    petr (neregistrovaný)

    Odpad (papír) z kontejnerů nevybírají jen bezdomovci, ale i důchodci a nezaměstnaní, zejména ti, které už úřady práce vyškrtly z registru (díky čemu máme údajně nízkou nezaměstnanost). Jedna taková osoba bydlí nedaleko, a já jí všechny ty rekamy, které naleznu ve své schránce na dopisy cca jednou za měsíc zabalím a dám jí je k jejím vrátkům. Bývá toho 5-10 kg. Totéž dělá řada dalších domácností. Občas za to od dotyčné osoby dostanu nějakou luxusní pochoutku z kontejneru blízkého supermarketu nebo zeleninku z farmářského obchodu, nebo koláč, který upekla jak jinak, než z vyhozených surovin, plus z ovoce ze zahrádky.
    Kdo nezná žádného sběrače osobně, často odkládá svázaný balíček vedle kontejneru, čímž ho již "nevěnuje" městu a kdokoli si ho tedy může beztrestně odnést, podobně jako boty, prádlo či třeba vysloužilé jízdní kolo.
    Divím se, že vybírání kontejnerů někomu tak vadí, přesto, že si je obce většinou nedokáží včas vyvážet a kontejnery bývají věčně přeplněné, létá z nich odpad po okolí.
    Odpad netřídím, při vědomí naprosté nesmyslnosti takovéhoto jeho třídění a také při vědomí dotyčné vyhlášky či zákona, o kterých je řeč, protože tomuto režimu bych dobrovolně nedal ani ten odpadní papír.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).