Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přivyděláváte si k důchodu? Pozor na odvody na sociálním a zdravotním pojištění od alena - Co já NECHÁPU jsou vdovské a vdovecké důchody!To...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2018 20:32

    alena (neregistrovaný)

    Co já NECHÁPU jsou vdovské a vdovecké důchody!To je padlé na hlavu! Nedává mi to smysl.V dnešní době pracuje každý, tak proč po druhém "dědit " penzi !!!

  • 5. 1. 2019 16:38

    ViR

    Ona se nedědí "penze", ale jen její část. Např. důchodkyň je to 1/4 procentní výměry manžela. (jinak je to u ženy, která ještě není v důchodu a např. pečuje o děti.) Smysl je dvojí. Jednak za zemřelého bylo odváděno pojištění, čili je v pořádku že pozůstalí z něj něco mají, a jednak to do jisté míry, zejména u vdovských důchodů, kterých je většina, vyrovnává rozdíly v příjmech mezi manželi v aktivním věku (např. z důvodu péče o rodinu) a také náklady na bydlení, které zejména u starodůchodkyň není úplně jednoduché snížit např. přestěhováním.

  • 12. 1. 2019 22:18

    celer (neregistrovaný)

    Je tragédií národa a státu, že se tak málo lidí vdává a žení. Žijí na psí knížku, nebudují plnohodnotný život pro sebe a svoje děti. Ztrácí jistotu, povinnosti, bezpečnost, jistou budoucnost.
    Alespoň to malé - pozůstalostní důchody jim ponechejme. Za tu péči o toho druhého. Při zrušení těchto důchodů, lidé nebudou vstupovat do manželství, nebudou mít tolik dětí, nebudou budovat.
    Pro rodinná politika státu vzala za své.
    příště budou lidé vykořenění, nebudou vědět, jestli jsou kluk, nebo holka, odbydou si nějaká pracovní léta na tomto světě a již je nebude nic držet tady, aby pobývali. nebudou si vážit svého, ani jiného života.
    Jaký je to rozdíl, když prapředek vybudoval nějaký základ a další a další generace jej zhodnocovali zase pro svoje potomky. Takový 90 kmet, či pramáti se mohla s klidem ohlédnout za svým životem a říci, nežili jsme nadarmo.
    V našich dětech je budoucnost. Bohužel to někteří nepochopili a ženou se za mamonem, za nákupy, za svým já, já, já.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).