Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přinese nový realitní zákon hromadný konec podnikavců v realitách? od anonym - Paraziti odporní jsou realitní agenti. Vetřou se mezi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2020 21:32

    bez přezdívky

    Paraziti odporní jsou realitní agenti. Vetřou se mezi prodejce a kupce/najemce, najem zkomplikuji, prodrazi. Nic jineho neumi.
    A jeste za svou parazitickou cinnost chteji penize. Tyhle nepotrebne vtirave srace by chtelo vyhladit. Nemluve o tom, ze jejich podrazacke smlouvy byvaji temer vzdy nezakonne a nevyvazene. Jsou oblibeni/uzitecni asi jako krysy nebo komari.

  • 18. 2. 2020 6:48

    J, Novák

    No, pokud si nechcete vzhledem ke svému názoru pronajmout, koupit, prodat atd. nemovitost, nikdo vás přeci k tomu nenutí. Klidně si vše můžete zařídit sám bez prostředníka, tedy bez realitního makléře. Ale nadávat v tak obecné rovině na celou profesi mi přijde nejen trapné, ale též z vaší strany ubohé, hloupé a hodně primitivní. Nu, ale nejspíš jste zvyklý druhé soudit podle sebe.

  • 18. 2. 2020 13:40

    bez přezdívky

    Tady je zachod, tady loznice... a moje provize je 100000kc. Tomu rikate profese? Ze vam nekdo ukaze zachod? :) a ze ma pripravenou 1 podrazackou nevyhodnou smlouvu k podepsani, kterou nekde okopiroval a jeste tomu rika "pravni servis"? :). Je videt, ze Vy sam jste asi realitni agent, hold potrefena husa se ozvala. Jsou to stejni smejdi jako ti, co delaji predvadeci akce pro duchodce a vubec vsichni "zprostredkova­tele", cili lide, co sami nevytvareji zadne hodnoty, pouze zprostredkovavaji - prizivuji se.
    A ze vas nikdo nenuti s nimi jednat? Bohuzel nuti. Zkuste si najit najem napr na sreality, idnes apod. Temer vzdy je v nabidce vetreny realitni parazit, bez ktereho se na majitele nedostanete. A parazit pozaduje zaplatit provizi jednoho najmu, aby vam dal telefon na majitele. Problem je ovsem i pokud jste prodejce. Znami nedavno prodavali chatu, byli hloupi, sverili to realitce, ta to vsemozne blokovala pul roku, nikdo se udajne neozyval (jejich dalsi praktika, kdy si vybiraji s kym budou jednat, jestli si sjednaji schuzku atd), zrusili realitku a najednou jim volali 4 lidi tydne, za 2 tydny bylo prodano. Hned byl svet mnohem lepsi - parazit nebyl vykrmen.

  • 22. 2. 2020 4:30

    J, Novák

    Do nabídky nemovitosti se může "vetřít" realitní makléř pouze tehdy, když ho o to nabízející požádá, event. když si to nabízející objedná či s tím vysloví souhlas. Pokud však inzeruji sám za své, tak se mi do mé nabídky žádný realitní makléř "vetřít" nemůže. A to vím, o čem mluvím. Řadu let jsme pronajímali byt bez účasti makléřů. A i když se občas nějaký makléř pokusil do naší nabídky "vetřít", tak se nevetřel, neboť jsme s tím nesouhlasili. Takže jste vedle, hochu. Pokud nabízející nechce, tak holt v tom makléř nefiguruje. A to, že nemůžete najít přímou nabídku bez prostředníka, svědčí o tom, že lidé mají o služby realitních makléřů zájem. Tak proč vás to tak hnědí, člověče? A prodej nemovitosti? I to se dá udělat bez realitního makléře. Ovšem lidé do toho nechtějí jít. Dám příklad: Když jsme prodávali byt, tak jsme inzerovali přímo s tím, že jsme nabízeli zajištění smlouvy a všech náležitostí v ceně nemovitosti bez účasti realitní kanceláře. No, byt byl na několika inzertních serverech 2-3 měsíce, občas se někdo ozval, poptal se, ale nechytil se nikdo. Až když jsme souhlasili se "zastřešením" jednou realitkou, tak se zájemci začali hrnout. A shodou okolností to ve finále zakoupila dáma, která nám telefonovala ještě v době, kdy jsme to nabízeli přímo. No, její škoda, kdybychom se domluvili bez realitky, mohla ušetřit více jak 100.000,- Kč...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).