Hlavní navigace

Názor k článku Při ztrátě zaměstnání vystačí pětina lidí s penězi jen měsíc od xls - Finanční gramotnost souvisí s rozumovou úrovní lidí, která...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2019 11:31

    xls (neregistrovaný)

    Finanční gramotnost souvisí s rozumovou úrovní lidí, která by si bohužel zasloužila lepší hodnoty. Ale s tím se toho asi moc neudělá.

    Jinou otázkou je, že skoro všechny články nabádají k různým nesmyslům, jako penzijní spoření od 20, pravidelné měsíční úspory, investice do fondů, které vám sežerou část příjmů jakože na odloženou spotřebu, ve skutečnosti ale jen vykrmují různé finanční instituce a poradce (ono už jít se poradit o financích s finančním poradcem je nebetyčná blbost, protože to není poradce, ale prodejce).

    Spíš než spoření za každou cenu doporučuju si užívat, dokud to jde, přitom se snažit mít slušné příjmy, cestovat a žít naplno. Když to budete dělat, nějaké peníze začnou po zaplacení bydlení a odchodu dětí stejně přebývat, to vám bude jako přilepšení k důchodu stačit. V důchodu je hlavní zdraví, peníze jsou až za ním, a s nějakým velkým cestováním na stará kolena moc nepočítejte, to chce dělat především za aktivního života a nic na "potom" neodkládat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).