Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Při tankování pohonných hmot nebudete muset z auta. Stačí mobil od bob - O čem je článek? Z auta přeci musím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2017 6:57

    bob (neregistrovaný)

    O čem je článek? Z auta přeci musím abych nacpal pistoli do auta a tankoval ne? A tu kartu musím taky někam strčit/přiložit. Takhle fungovaly benzínky ve Švédsku a Norsku už asi 12 let dozadu když jsem tam byl. To že to u nás v roce 2017 umí naprosté minimum pump je věc jiná. Ale napsat o tom tento článek jako o nějaké technologii budoucnosti je fakt úlet!

    A mimochodem Hájková - napsat takovou hrůzu jako "Větší progres až po 30 letech" je na useknutí ruky!

  • 9. 5. 2017 8:52

    gabinak

    Dobrý den,

    z auta nemusíte. Pokud jste text četl, uvádím, že jste-li u pumpy s obsluhou (která vám tedy fyzicky natankuje) pak vše probíhá přes mobil, jak ostatně napovídá i název článku. Platí se přes mobilní aplikaci masterpass a QR kód, který je na stojanu. Stačí z auta namířit....

    S tím jak se v ČR rozvíjí bezkontaktní platby bych to placení mobilem na pumpě opravdu neviděla na technologii vzdálené budoucnosti a useknutá ruka? No já nevím, mě jako opravdový úlet přijde ten Váš komentář....

    Zdravím, Hájková

  • 9. 5. 2017 11:24

    Honza malem kralem (neregistrovaný)

    "mě jako opravdový úlet přijde" - pozor na ten češtin!

  • 10. 5. 2017 6:46

    bob (neregistrovaný)

    Ty vaše odpovědi zní uraženě takže jsem zjevně ťal do živého. Pánům i vám bych doporučil více myslet a méně prezentovat kraviny.

    Zkuste si např. představit jak asi namířím z místa řidiče mobil na QR kód. Zaprvé pokud mám stojan vpravo asi se to nepodaří. A pokud ho mám vlevo většinou kvůli délce hadice člověk musí zajet zadkem auta ke stojanu tedy od řidiče opět namířím leda prdlačku,

    A mimochodem i doprovodné fotky ukazují vystoupeného řidiče. A to že jste nepochopila proč mě krká paslovo PROGRES to už je jen zlatá tečka.

    Trvám na tom že článek je blbý o ještě blbějším výmyslu. Samotné placení bez obsluhy je vymyšlené desetiletí a v ČR se z nějakého důvodu nepoužívá ale to páni "vynálezci" z článku asi nezmění tím že znovu vynaleznou kolo.

  • 10. 5. 2017 8:09

    * (neregistrovaný)

    Ve skutečnosti používá. Jen co já vím nejméně 15 let. Jen je minimálně rozšířené.
    Dokonce se již před desítkami let experimentovalo s papírovými bankovkami, také ale bez rozšíření.

    Řekl bych, že to prostě nepřináší výhody provozovateli. Respektive ty výhody nejsou takové, aby se to promítlo v ceně pro uživatele.

    Prakticky to (placení bez obsluhy) má význam jen jako doplňková noční služba, kdy není třeba personál. No jo, jenže když není personál, tak ten řidič z toho auta musí vylézt. A opačně, pokud je cílem, aby nemusel řidič vylézt, tak ke každému stojanu jeden člověk, a to je paní Hájková co? To je drahé. Takže zase nic.
    A když ten člověk nevyleze z auta tak co? Tak mu neprodáte kafe, bagetu, časopis, což je zase věc, co majitel pumpy nechce. A i pro řidiče je to špatné, asi bude čůrat do plenek, či co.

    Prostě tato desítky let stará "novinka" nedává téměř pro nikoho smysl.

  • 12. 5. 2017 8:25

    JT (neregistrovaný)

    jediný smysl má již funkční samoobsluha na benzince, kdy v hluboké noci se nevyplatí "lidský" provoz a tak si natankujete sám pomocí olíznutí karty,blokace částky a natankování stylem udělej si sám.

  • 9. 5. 2017 8:59

    gabinak

    Btw. ještě dovysvětlení k volbě tématu - jak uvádím na začátku, je to výtah z prezentace pana Exnera a Pechala, kteří se zabývají implemantací těchto technologií a ten větší progres po 30 letech vyplývá z komentáře pana Pechala, který vývoj a automatizaci tankování pohonných hmot už řadu let sleduje. Jestli jste na to téma větší odborník, skutečně lituji, že jste nám na konferenci nepřednášel Vy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).