Hlavní navigace

Názory k článku Převedl firmu na zaměstnance, aby se možná vyhnul výživnému. Teď ho čeká psychiatr

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2019 17:37

    MarekVach (neregistrovaný)

    Jinými slovy, nedělejte děti a máte klid. Pak se nemusíte "doprošovat", abyste místo placení 15.000, platil jenom 5.000 / 1 dítě, neboť nebude platit nic. Nebudete platit nic, nebudete se tahat po soudech a nebudete muset prokazovat ani, kolik vyděláváte/ne­vyděláváte (úžasná výdělková fikce a důkazní břemeno na povinném), NEBUDETE MUSET NIC. Mít děti je z ekonomického hlediska ZEJMÉNA zájem státu. Tak ať si stát skuhrá nadále, že se nerodí děti a nikdy nebudou. Člověk v dobré víře zplodí daňového poplatníka a pak bude celý život řešit tenhle cirkus. To tak! Na*rat! Ať stát místo dobře vydělávajících začne raději šikanovat ty bezdětné, protože ty jsou pro stát zcela jistě větší "nepřínos", než ti dětní, co platí výživné alespoň ve výši národního průměru. Je naprostá nehoráznost z jedněm z výživného udělat další "daň" a tahat z nich třeba i desetitisíce měsíčně na výživném a druhým bězdětným nevzít ani korunu a pak mezi nimi např. v důchodu nedělat vůbec žádné rozdíly!!! To pak děti těch šikanových, kteří zaplatili za život doslova milionové částky na výživu těch dětí, budou živit ty bezdětné parazity! Tak ať se buď zavede znovu volská daň pro bezdětné jako za komančů nebo ať se výživné stanovuje v rozumných mezích, ale se stropem!!! Tak aby ani ti úspěšní neplatili více, než třeba 5.000 / měsíc / 1 dítě. Není k tomu vůbec žádný důvod, je to jako jenom přehazovat peníze vidlema z jedné hromádky na druhou, která se o to absolutně nijak nezapřičinila! Tohle stanovování brutálního výživného povede pouze k jedinému -> brutálnímu poklesu porodnosti a výchově rozmazlených spratků, kteří nikdy nebudou pracovat!!!

  • 6. 4. 2019 15:37

    Max (neregistrovaný)

    Myšlenka: mít děti kvůli státu, se mi jeví jako velmi originální. Něco takového by mě nikdy nenapadlo.
    Jak by se takové dítě asi cítilo? Vychovávané s takovou budoucností - jeho jediný důvod existence - platič daně.
    Daň je nepříjemnost se kterou se bohatí potýkají nejméně. Čím jsou bohatší, tím se na tomto "daňovém poli" lépe pohybují.
    Nevím, jestli by chtěl např. A. Babiš (teoreticky) svým dětem dávat almužnu 5.000 kč měsičně? Přes mou podporu opozice věřím že jako normální otec považuje za věc svého ega platit částku odpovídající jeho příjmům? Nebo by se chlubil, jak jsem přelsil své děti, platím jim jen 5.000, mě zbyde víc. Připadá mi to zvrácené. Nechat děti v nouzi a sám si užívat. V každodenním životě se potýkají s nedostatkem, matky nemohou nakoupit kvalitní potraviny, ovoce, zeleninu, nemohou dětem dopřát zájmy, jejich rozvoj. Otec pak nabídne dětem luxusní dovolenou a tím jim to vynahradí? Sotva. Každý vyděláváme pro něco jiného. Kdo pro auta, zaplatí mnohokrát daň související s provozem. Kdo pro rodinu, vydělává pro rodinu a rodinný fond, pokud jsou děti, ideálně snad proto, že je oba partneři chtějí, pro ně samotné. Pak pro děti také chtějí to nejlepší a snaží se jim to poskytovat. Pokud je nějaká porucha osobnosti, kdy rodič upřednostňuje jako nejvyšší hodnotu když ne partnera nebo děti, alkohol, hazard, drogy, auta, má nadstandartní koníčky - sbírá vetrány, cestuje po světě, měl by dětem dopřát podmínky pro jejich dobrý rozvoj a schvaluji posoudit to jako rizikové chování s ohledem na děti. Takový člověk na děti kašle. Je mu jedno jaké mají vzdělání, jak prospívají po všech stránkách, nezáleží mu na budoucnosti dětí. Nechápu takové jednání. Auto je hodnotnější než dítě? Nebo utratit tisíce za hry, zbraně, jídlo, pro své sobectví? Nezralý jedinec. Pokud děti miluje a je ochotný platit výživné podle pravdy, pak tak asi i žije a rozvodu se obávat není třeba. Sobci by děti rozhodně mít neměli.

  • 7. 4. 2019 18:39

    Jenda (neregistrovaný)

    Opatrně s tím, co si přejete, někdo by vám mohl stejnou logikou naúčtovat například školy pro vaše děti, nebo veškerou zdravotní péči až do okamžiku kdy začnou platit vlastní zdravotní pojištění.

  • 7. 4. 2019 12:00

    Franceska (neregistrovaný)

    Vse tohle svedci o systemove chybe. Na jedne strane se obyvatelstvo boji o svou integritu, na strane druhe by organizacni system osobnich cisel pro vsechny obyvatele napomohl k propojeni vsech vyznamnych uradu. To je pojistovna, financni urad, zamestnavatel, banky atd. Tak by se clovek se svymi prijmy hure skryval, protoze banky a financni instituce, zamestnavatel, pojistovna by mely zakonnnou povinnost veskere prijmy jedince rocne hlasit danovemu uradu, ktery by vse na danovem priznani predtiskl a na jedinci by bylo, aby si vse sam zkontroloval. Ztracelo by se tim mene penez. Vzdyt je to nemoralni. Kazdy blbec dokaze zplodit dite, ale postarat se o nej uz je horsi. Proto je nutny propracovany danovy system na zaklade hlaseni vyse zminenych instituci danovemu uradu. Zeny na tom do urcite miry take nesou podil, nebot i pro ne je v prvni rade nutne byt ekonomicky nezavislou osobou, ktera dokaze aspon urcitou dobu prezit, kdyz si vzala takoveho hajzlika, ktery na deti nechce platit. To neprijde jako blesk z nebe. Takove veci se projevuji jiz v manzelstvi a clovek je nesmi ignorovat, nybrz zbystrit, bude to horsi.
    Kazdy socialne pravni stat by se mel take postarat o to, aby byly progresivni dane, coz samozrejme ODS nechce. Prave tady se projevuje nesolidarnost ke statu. Prece, kdyz nekdo vydelava 120000,- , klidne muze statu prispet na danich 50%. Vystavba statu spociva hodne v solidarnosti. Vzdelani se ma vyplatit financne, ale take takovy clovek ma v zivote moznost prispet statu vic.
    Panove ve snemovne by nemeli resit sve pridani platu, sve naklady na obedy a obcestveni v kantyne, ale melo by pro ne byt cti, ze je obyvatelstvo zvolilo a predevsim pracovalo pro jeho blaho.

  • 7. 4. 2019 18:37

    Jenda (neregistrovaný)

    > Prece, kdyz nekdo vydelava 120000,- , klidne muze statu prispet na danich 50%.

    Můžete použít například mzdovou kalkulačku, kterou dokonce nabízí přímo mesec.cz, a zjistit, že takový člověk aktuálně platí na daních 47 %. A to pouze na příjmové straně, pokud bychom například započítali DPH z věcí, které si z toho koupí, přes těch vašich požadovaných 50 % se bohatě dostaneme.

  • 8. 4. 2019 0:31

    Tom (neregistrovaný)

    "Prece, kdyz nekdo vydelava 120000,- , klidne muze statu prispet na danich 50%."

    Tak tohle je ta největší sračka, kterou jsem tady kdy četl. Lidé s takovými "názory" by měli být banováni odseparováním od normální společnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).