Hlavní navigace

Předvánoční výprodej překlenovacích úvěrů - pospěšte si!

16. 11. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Od 12. listopadu do 14. prosince můžete od Stavební spořitelny České spořitelny získat překlenovací úvěr za 5,5 %. Tato nabídka nemá na českém trhu konkurenci.

Vedle tradičních předvánočních „trháků“ jako je třeba autíčko nebo cédéčko se Štefanem Margitou působí nabídka od Buřinky docela neskutečně. Pod heslem „Berte za 5,5“ spořitelna nabízí úrok překlenovacích úvěrů, který je stejně vysoký jako úrok klasických úvěrů.

Stavební spořitelna využívá síly své mateřské „nestavební“ spořitelny, která jí umožňuje tento neobvyklý reklamní tah podniknout. Česká spořitelna už má zkušenosti s dotováním hypoték, a tak tentokrát na chvíli podpoří i stavební spoření.

Úrok 5,5 % v oblasti překlenovacích úvěrů nenajde srovnání. Nejblíže mu je nabídka Wüstenrot, která začíná na 6,4 %, a ČMSS s 6,5 %. Ostatní spořitelny jsou ještě dražší a při nízké bonitě se můžete dostat skoro až k 10 %. Navíc, nabídka od Buřinky je ojedinělá ještě v jiném směru – zlevněný překlenovací úvěr můžete získat už při naspoření pouhých 20 % cílové částky, přičemž obvyklé úroky se při takto nízkém vkladu pohybují spíše na horní hranici běžného rozpětí (tj. kolem 9 %).

Zlevněný překlenovací úvěr se kromě úrokové sazby podmínkami nijak neliší od jiných překlenovacích úvěrů SSČS. Jeho maximální výše činí 100 % cílové částky, splatný je do 4 let, poplatek za schválení je 1 % z cílové částky (min. 500 Kč, max. 10 000 Kč). Úroková sazba přitom nezávisí na bonitě klienta a je pro všechny zájemce stejná.

Jste-li klienty SSČS, vyřízení celé transakce vám bude trvat podle slov pracovníků banky přibližně jeden týden. Jestli tedy o zlevněný úvěr stojíte, musíte si pospíšit – podmínkou jeho získání jen nejen podaná žádost, ale hlavně podepsaná smlouva o úvěru do 14. prosince. Podat žádost v týdnu od 10. do 14. prosince už tedy nemá smysl, nebude do požadované doby vyřízena. Podat žádost je možné i prostřednictvím Internetu.

Pokud byste o překlenovací úvěr od Buřinky stáli, ale nejste jejími klienty, není zas tak obtížné ho získat. Stačí uzavřít smlouvu o stavebním spoření, složit minimálně 20 % z vámi zvolené cílové částky, hned podat žádost o přidělení překlenovacího úvěru a při dostatečném zajištění vašich splátek je úvěr váš.

skoleni_15_4

Závěrem je nutné dodat, že zvýhodněná nabídka přidělení úvěru při 20 % naspořené cílové částky platí jen pro případy pořízení vlastního bydlení v rámci privatizace nebo pro koupi a výstavbu vlastního bydlení, jehož hodnota bude vyšší než 300 000 Kč. Při naspoření 50 % cílové částky není žádné omezení.

Radikálně zlevněné překlenovací úvěry SSČS představují časově velmi omezenou akci a je otázkou, kolik klientů bude natolik pružných, aby jí využili. Přesto ji lze vnímat jako rukavici hozenou ostatním stavebím spořitelnám, které by se měly vytáhnout, aby udržely krok. Prospěch z konkurenčního boje pak budou mít všichni klienti.

Uvažujete o překlenovacím úvěru stavebního spoření?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je výkonným ředitelem společnosti Internet Info, s.r.o. Je absolventem FF UK Praha. Profesně se věnuje marketingu, internetovému prostředí a financím.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).