Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Předplacené platební karty čeká v Česku revoluce od Firemní karty. - Taky přispěju. Pracuji v nadnárodní firmě, hodně cestuji....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2014 7:47

    Firemní karty. (neregistrovaný)

    Taky přispěju. Pracuji v nadnárodní firmě, hodně cestuji. V tom článku to je napsáno přesně, vždy jsem dostal zálohu v eurech nebo dolarech a vypustili mě. Všechno se platilo cash. Pak jsem si pořídil kreditku Citi Life, tehdy ještě dávala 2000 měsíčně. Z hotovosti jsem přešel na platbu kartou a pánové, to bývával vejvar :-) Každý měsíc 2000 v kapse, platil jsem opravdu hodně. Hotely, zálohy, taxǐky, letenky business class, rauty. Jak přišla mBank, zkoušel jsem přejít na výběry z bankomatů, ale ty kurzy byly mimo. Na 2000 dolarů tisícovka korun pryč na kurzu. Pak přišla Zuno, zapnul jsem si balíček za pět pětek a vybíral zadarmo. Firemní penízky na soukromém účtu, bonusy z kreditky, optimální cash flow. Účetní spokojená, źe to nemusí řešit, jen musely sedět doklady.

    Pak ale do firmy přišel agent z American Express, nám rozdali služební a přitom soukromé kreditky a máme po ptákách. Jedinou výhodou je cestovní pojištění. Já teď ale musím mít seznam míst, kde se dá s kartou platit. V US to jde, ale Evropa katastrofa. A teď paradoxně volám: zlatá hotovost.

  • 16. 10. 2014 8:06

    Pavel (neregistrovaný)

    To buďte ještě za AmEx rád. Nám firmy napochodovali z Diners Club a jaké pak bylo překvapení, že například v Holandsku nejen, že nejde touto kartou nikde platit, ale dokonce tam není ani jeden bankomat, který by ji akceptoval (třebaže podle lživých informací od nich jich tam mělo být hafo). AmEx se dá použít aspoň někde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).