Hlavní navigace

Názor k článku Hypotéku předčasně splatíte zdarma, ale i za tisíce korun od anonym - Na jaře jsem si chtěl brát hypotéku. Nejprve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2009 20:49

    anonymní
    Na jaře jsem si chtěl brát hypotéku. Nejprve jsem si prošel nabídky
    sám, a poté ještě s "firmou".

    Očekávání, že "oni" mají lepší nabídky, se nesplnila. Ačkoli o tom mluvili a inzerovali. Ale u těch nejlepších nabídek, na které jsem se zeptal, nic.
    Jedna, "bezrealitky", nabídla tři varianty. Jedna horší než druhá. U varianty kombinovaného SS a hypo Modré pyramidy, i se závažnými "pastmi". (Výhodnější sazby až po cca 15-ti letech, ale nebylo jasně v podmínkách kdy. Mezi pátým a cca 15-tým rokem bych byl zcela rukojmí banky - bez možnosti utéci a bez jakéhokoli závazku ze strany banky. Musel bych platit, co by si řekli.) Tu také nejvíc "poradce" prosazoval.

    Druhá, Sophia, solidní. Nabídky solidní, ve shodě s tím, co vyšlo i mě. K tomu rady jak vyhovět bance a zvýšit horní hranici úvěru.

    Nakonec jsem barák nekupoval, tak padla i hypo. Ale: když stejně nenabídnou nic lepšího, než si člověk najde sám, a zároveň je člověk stejně musí hlídat a prověřovat, není lepší se nezdržovat makléři? A najít si to rovnou sám a jít do banky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).