Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rozsáhlé pravomoci exekutorů mohou být v rozporu s ústavou od Obyvatel - Bylo by dobre zverejnit nejaky clanek jak neco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2008 0:34

    Obyvatel (neregistrovaný)
    Bylo by dobre zverejnit nejaky clanek jak neco takoveho vypada v ostatnich zemich EU. Tohle uz je opravdu prilis. Tady uz nejde vubec o to jestli nekdo neco dluzi, ale o neomezenou a statem nekontrolovanou moznost kohokoli a kdykoli prakticky zlikvidovat.

    Radeji se uz ani neptam na to, kdyz takto "zabavi" napriklad pocitac s cennymi firemnimi ci osobnimi daty, ktery pak prodaji za par korun. Odpovednost samozrejme zadna.
  • 23. 4. 2008 1:09

    Brando (neregistrovaný)
    Máte naprostou pravdu. To, co nám chybí je srovnání s okolními státy. Jak tam postupují ve vymáhání dluhů, jaké jsou tam poplatky ve zdravotnictví v % k HDP , jak bojují proti zlodějům barevných kovů, atd. Jenže o tom se u nás raději moc nepíše a hlavně - vůbec se to neřeší....
  • 23. 4. 2008 5:40

    Venda (neregistrovaný)
    V České republice se píše jen o tom, která data se vládnoucí garnituře ODS+KDU+SZ hodí (pravicová vláda). Tisk a většina sdělovacích médií je převážně též pravicová. Tak nechtějte uvádět jake je to v Západní Evropě. To co se děje u nás v Kocourkově by v Německu nemohlo projít ! Ale jen tak houšť - máme tam Ty co jsme chtěli (teda převážná část voličů.). A hlavně - bude hůř !!!!! Občane,starej se sám o sebe a hlavně drž hubu! Kapitalismus = Kapitál , oškubej toho druhého, jak jen to půjde ! A tato vláda se toho drží,jak jen může ! Jen tak houšť. A pokud se ti to občane nebude líbit a půjdeš do ulic svobodně demonstrovat, či stávkovat - dostaneš demokraticky a svobodně od Policie (výkoné moci) pořádně přes hubu. Nic jiného si občane nezasloužíš. Spoř si penízky na stáří - zatím nejsou rozkradeny důchodové fondy. I to jednou přijde... Už se na to chystaj.Dochází státní kasa. A Ti nahoře to ze svých těžce poctivě uspořených milionů platit nebudou, těší se na Tvé penízky občane. Chatuj na Měšci jak chceš, stejně Ti to nepomůže. Máš minimální mzdu ? Buď rád, že Ti pan velkopodnikatel nějaké peníze za odvedenou práci vůbec dá ! Nezbývá Ti na nájem ? (nedostal jsi výplatu ? Pan podnikatel raději zaplatí dva "lízinky! na své a manželky auto, než aby Ti dal výplatu) Běž pod most ! (Nájemné bude takové, že na něj mít nebudeš! Až se Ti to nebude líbit a půjdeš manifestovat, novodobý tolik opěvovaný "tatíček Masaryk" klidně dá do Tebe střílet jako tehdy dal do lidí u Duchcovského viaduktu ! No, jen tak houšť "! Až budeš nasklonku života hodnotit a něcoj si v životě prožil, hodnoť spravedlivě....Hlavně,snížit daně bohatým (mají jen milionny...ať mají miliardy ! A co nejvíce daní napařit těm dole . Jak jednoduché to strhnout z výplaty zaměstnanci, že ? Ať sekonečně zavede daň " z kyslíku" - přeci dýcháte státní vzduch !!!
  • 23. 4. 2008 11:44

    Pavel (neregistrovaný)
    NU, myslim, ze pri teto rychlost zhorseni pravniho a zejmena financniho prostredi nebude dlouho trvat a mnozi lide vezmou spravedlnost zase do rukou. To co v naznacich obcas vypukne ve Francii na predmestich, to lze v brzke dobe ocekavat i u nas. Pravice ma par mesicu vsechno zmenit, jinak je na obzoru dalsi vlna nepokoju a potazmo revoluce. A je jedno z jakeho duvodu vypukne. Ale uz rozhodne nepujde o samet, myslim, ze tentokrat uz potece krev. Myslete na tu osmicku a podzimni volby. Pristi rok je devitka. Nemusi to znamenat nic a mnoho.
  • 23. 4. 2008 13:01

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Myslím si, že u nás si necháme líbit ještě daleko víc. Ono to nejenom že prochází, ale dokonce řada lidí to obhajuje.

    Už dnes je situace taková, že můžete spoléhat pouze na pomoc Boží (nejsem v žádné církvi, jen konstatuji stav).
  • 23. 4. 2008 21:51

    asdfgh (neregistrovaný)
    No ve Francii nikdo nevzal právo do vlastních rukou. To byly bouře chudáků, kterým stát svými zákony vytvořenými socialisty a podporovanými odboráři vzal díky nadměrné ochraně stávajících pracovních míst prakticky veškerou možnost legálního zaměstnání a výdělku a odsoudil je k hnití na státních podporách a v státních sociálních bytech. "Pomohl" taky francouzský systém školsví založený na preferenci absolventů podle školy nebo místa, kde ta škola je a ne podle skutečných znalostí.
  • 24. 4. 2008 20:27

    Daniela (neregistrovaný)
    Vy jste tam byl, že o těch chudácích kteří "hnijí" ze státních podpor tak píšete a víte od kompetentních lidí co vůbec při těch bouřích měli za požadavky a nečerpáte z tisku našich pravicově zaměřených sdělovacích prostředků ? (Jen tak mimochodem víte jak vysoké ty podpory jsou?) Co by za ty sociální státní byty tady někteří mladí dali !!! (Tady žádné nejsou - vehementně se vše "zprivatizovalo". U nás to není podle znalostí, ale podle jaké má papá nebo mamá tučné konto, aby synáček , nebo dceruška mohli študýrovat ! (pokud školu nemá v místě bydliště - dojíždění + ubytování+ stravování vše platí rodiče.) Viz. film z první republiky "Škola základ života" - kdy pan Pošusta absolvoval jednu třídu 3x (pro vlastní blbost) a za zkoušky z francouštiny mu zvýšil papá apanáž ! Již tehdy režiser z první republiky zřejmě věděl o čem točí....
    Jen buďte rád , že snad nepatříte mezi ony chudáky - jen abyste se časem jím také nestal ! A nikdy neříkejte nikdy....
  • 25. 4. 2008 15:42

    asdfghj (neregistrovaný)
    To je dobře, že tady ty byty pro začínající mládež nejsou. To jsou totiž všechno věci, které musí někdo zaplatit a stát nemá jiné příjmy než daně, takže z daní. Takže vysoké daně způsobují odliv firem pryč ze země, ztížené propouštění způsobí, že zaměstnavatel přijme jen toho nového pracovníka, u kterého si je na 100 % jist, že nebude dělat potíže, takže pracovníka tmavé pleti z adresy v problémové čtvrti nepřijme, a může být dobrý jak chce a vysoká nominální mzda vydobytá odbory, aby se každý pracující měl dobře, způsobí, že zaměstnavatel doplácí na podřadná pracovní místa nekvalifikovaných dělníků, proto si sakra dobře promyslí, jak tyto pracovní místa co nejvíc omezit.
  • 25. 4. 2008 15:58

    asdfghj (neregistrovaný)
    Ale máte pravdu, že u nás chybí byty pro lidi, kteří spadli až na dno. Ti končí v komerčních bytech, které jsou pro zadlužené, nezaměstnané a různě zprofanované lidi i dost dražší, než standartní nájemní byty pro běžné nájemníky a majitelé přes sociální dávky a dávky na bydlení pro tyto lidi vysává stát. Jak nájemník už není schopen peníze na toto nájemné ze státu dostat, končí logicky na ulici a velice těžko potom zase stoupá nahoru. Sociální byty pro tyto lidi by ušetřily peníze, která stát nyní vyplácí s cílem udržet tyto nájemníky v pronájmu v soukromých bytech s tržním nájemným.
  • 25. 4. 2008 20:54

    Daniela (neregistrovaný)
    Vy bydlíte určitě v privilegované čtvrti, ve svém rodiném domku, nezadlužen jelikož máte vše od rodičů, že ?
  • 9. 9. 2008 23:17

    Maaartin (neregistrovaný)
    Jestli chces socialni byt, taxkus vystehovat Krecka. Nebo myslis ze regulovany najem ma opravnene?
  • 25. 4. 2008 21:07

    Venda (neregistrovaný)
    Kéž by jste od rodičů nic nedostal a začínal s holým zadkem a s dluhy ze študování(soukromé školy v ČR se platí - pokud to nevíte). Vzal si holčinu, která je na tom podobně a žačněte žít...ehm bydlet pod mostem. Z této adresy Vás nikdo nezaměstná, jak sám píšete. Budete i nadále zde psát takové blbosti ?
  • 23. 4. 2008 13:38

    Jakub (neregistrovaný)
    Když už jste u těch politických stran, mohl byste napsat, která strana, nebo nejlépe i který ministr byl odpovědný za předložení tohoto, jistě potřebného, ale nekvalitně vypracovaného zákona?
  • 23. 4. 2008 14:09

    Mayha (neregistrovaný)
    Nu, současná úprava exekučního zákona - s průvodními okolnostmi popisovanými v článku - je z dílny vlády ČSSD. Takže, kdo vlastně co chtěl, pane?
  • 23. 4. 2008 19:41

    Venda (neregistrovaný)
    Máte krátkou paměť ! ČSSD to nebyla, kdo to "dotáhl " tak daleko, jen dala návrh na řešení podnikatelských dluhů. A pane těch bylo !!!
  • 24. 4. 2008 13:01

    Mayha (neregistrovaný)
    Cituji: "exekuční řád, na jehož základě od 1. září roku 2001 zahájili činnost soukromí exekutoři" ... Jde o předpis č. 120/2001 Sb. Od roku 1998 do roku 2006 byla u moci ČSSD.
  • 24. 4. 2008 15:09

    Alena (neregistrovaný)
    Polámal se mraveneček
    Polámal se mraveneček, ví to celá obora,
    o půlnoci zavolali Julínkova doktora.
    Doktor chrastil pokladničkou,Cikrt těšil ,neplakej,
    zaplatíš-li poplateček, do rána ti bude hej.
    Zaplatil mu třicet Kč, navíc ještě za předpis,
    ráno skončil v nemocnici, takřka zralý na odpis.
    Čtyři stáli u postýlky, Cikrt si mnul ručičky,
    peníze se jenom sypou do té naší kasičky.
    Nedožil se mraveneček ani druhé hodiny,
    stoupla prudce zadluženost celé mravenčí rodiny.
    Poplatky za nemonici, kremaci i rakvičku,
    dokonale vyprázdnily tu mravenčí kasičku.
    Neměli už mravenečci z čeho by dál mohli žít,
    poradil jim strejda Cikrt,peníze si vypůjčit.
    Sjednali si rychlou půjčku za necelou hodinu,
    nadlouho pak zadlužily svou mravenčí rodinu.
    Tímto končí ten náš příběh a co k tomu dodat víc,
    za rok přišel exekutor,nezbylo jim vůbec nic.

    Ať žije ODS - ale za své !!!
  • 24. 4. 2008 15:20

    Venda (neregistrovaný)
    V České republice se píše jen o tom, která data se vládnoucí garnituře ODS+KDU+SZ hodí (pravicová vláda). Tisk a většina sdělovacích médií je převážně též pravicová. Tak nechtějte uvádět jake je to v Západní Evropě. To co se děje u nás v Kocourkově by v Německu nemohlo projít ! Ale jen tak houšť - máme tam Ty co jsme chtěli (teda převážná část voličů.). A hlavně - bude hůř !!!!! Občane,starej se sám o sebe a hlavně drž hubu! Kapitalismus = Kapitál , oškubej toho druhého, jak jen to půjde ! A tato vláda se toho drží,jak jen může ! Jen tak houšť. A pokud se ti to občane nebude líbit a půjdeš do ulic svobodně demonstrovat, či stávkovat - dostaneš demokraticky a svobodně od Policie (výkoné moci) pořádně přes hubu. Nic jiného si občane nezasloužíš. Spoř si penízky na stáří - zatím nejsou rozkradeny důchodové fondy. I to jednou přijde... Už se na to chystaj.Dochází státní kasa. A Ti nahoře to ze svých těžce poctivě uspořených milionů platit nebudou, těší se na Tvé penízky občane. Chatuj na Měšci jak chceš, stejně Ti to nepomůže. Máš minimální mzdu ? Buď rád, že Ti pan velkopodnikatel nějaké peníze za odvedenou práci vůbec dá ! Nezbývá Ti na nájem ? (nedostal jsi výplatu ? Pan podnikatel raději zaplatí dva "lízinky! na své a manželky auto, než aby Ti dal výplatu) Běž pod most ! (Nájemné bude takové, že na něj mít nebudeš! Až se Ti to nebude líbit a půjdeš manifestovat, novodobý tolik opěvovaný "tatíček Masaryk" klidně dá do Tebe střílet jako tehdy dal do lidí u Duchcovského viaduktu ! No, jen tak houšť "! Až budeš na sklonku života hodnotit a něco jsi v životě prožil, hodnoť spravedlivě....Hlavně,snížit daně bohatým (mají jen milionny...ať mají miliardy ! A co nejvíce daní napařit těm dole . Jak jednoduché to strhnout z výplaty zaměstnanci, že ? Ať se konečně zavede daň " z kyslíku" - přeci dýcháte státní vzduch !!! A hlavně nezapomenout, jak je to v jedné hezké české pohádce jak pravý jeden král : ať platí !!!! (samozřejmě chudí poddaní)
  • 24. 4. 2008 15:29

    Daniela (neregistrovaný)
    Bude hůř?
    Uvedený výčet oblastí, v nichž může dojít v souvislosti s exekučním řízením k porušení práv občanů, není zdaleka úplný. Přestože počet úspěšně završených exekucí řádově převyšuje počet těch problematických, obecně nepříliš dobrá pověst soudních exekutorů i stále se opakující případy jejich přehmatů o něčem svědčí. Přinejmenším o nedokonalosti právních předpisů, které tuto oblast upravují.

    Exekuční řád byl za sedm let novelizován už celkem čtrnáctkrát. (včetně vládní garnitury ODS+KDU+SZ) !!!
  • 25. 4. 2008 10:48

    anonymní
    V Evropské unii mají soukromí exekutoři, zejména ve Francii, Belgii, Holandsku a Lucembursku pravomoci daleko větší a postupují daleko drsněji než naši exekutoři. Asi by jste se všichni dost divili.
  • 26. 4. 2008 6:21

    Venda (neregistrovaný)
    Máte vlastní zkušenosti z těchto států a exekutorů, že toto napíšete?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).