Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pracovní poměr na dobu určitou a chyby při jeho sjednávání od anonym - Ano, zneužívání tohoto typu poměru je bohužel časté....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2008 14:23

    anonymní
    Ano, zneužívání tohoto typu poměru je bohužel časté. Zaměstnavatelé tak vlastně obcházejí zákon, který nařizuje při propuštění z organizačních důvodů vyplácet zaměstnanci odstupné. Navíc mají legální možnost zacházet se svými zaměstnanci dost neeticky. Kromě potíží, které tady již byly zmíněny vidím jako obrovský problém především právě ten šok pro domácí rozpočet v případě nenadále skončeného pracovního poměru bez jakéhokoli nároku na odstupné.

    Praktickou ukázku jsem zažil v podání České pojišťovny, která jako zaměstnavatel po dvou letech, kdy se svým zaměstnancem opakovaně uzavírala smlouvu na dobu určitou, přes příslib dalšího prodloužení pár dní před koncem platnosti smlouvy přišla s tím, že nová jednoduše nebude.

    Nevím kdo ze zastánců smlouvy na dobu určitou by byl nadšený ze situace, kdy je ze dne na den bez varování bez práce, bez příjmu a na hledání nového zaměstnání nedostane ani den volna. mohu říct, že ve zmíněném případě to nadělalo docela hodně starostí.
  • 23. 10. 2008 17:04

    Patrik Chrz
    Nedělal jsi v Prague Gate? Tam jsem dělal taky, ale začal jsem ještě v době, kdy se přijímalo na dobu neurčitou. V momentě, kdy se začínali přijímat lidi na dobu určitou tak už "vrchní vedení" dávno vědělo, že to není napořád, a že se centrum bude stěhovat mimo (drahou) Prahu (nakonec do Pardubic). Já jsem odtamtaď zmizel v momentě, kdy to začalo jít do háje, asi rok před uzavřením. Začínalo to "škrcením" odměn, i když jsem byl z dvou set operátorů někde kolem 3. místa, tak dělala odměna jen pár tisíc, tak jsem šel jinam, měl's to udělat taky, dřív, než tě vylili. Ty prachy pak fakt stály za houby :(
    Stejně je mi záhadou, funkce těhle call center. Známý dělá u UPC, kde dávají nějakou dvacku hrubého a tak tam operátoři vydrží asi 3 měsíce. Vyškolení operátora ovšem vyjde za dvě stě tisíc. Kdyby jim dali dvojnásobek, tak by na tom stejně vyděávali. Tak se furt nabírá a propouští a nabírá a propouští,... :(
  • 23. 10. 2008 19:36

    Ondrasz (neregistrovaný)
    No to je problém většiny call center. Bohužel management je ve většině firem holt tak omezený a myslí si, že CC nevytváří firmě žádný zisk a proto místo aby se snažil ty schopné a kvalitní operátory udržet tím, že zvýší jejich ohodnocení, tak radši do nekonečna přijímá nové a nové lidi a za jejich zaškolení stále vyhazuje peníze do kanálu...:/
    Teď jsem četl jednu hodně zajímavou myšlenku. V případě, že ve firmě je oddělení na kterém je vysoká fluktuace v porovnání oproti ostatním částem firmy, tak vyhazov by měl dostat především manažer dotyčného oddělení. A to za to, že není schopen nastavit přijatelné pracovní podmínky.Ono některým manažerům už pomalu začíná docházet, že pokud si chcou udržet schopné lidi, tak je musí patřičně ohodnotit.
  • 23. 10. 2008 22:31

    Jezevec (neregistrovaný)
    No jo, když ono to vzdělávání je tak v módě. Takhle zbytečně živíme spousty školitelů a školících středisek. Netýká se jen call center. Peníze na školení jdou z jiné hromádky než mzdy a rozmazlovat lidi penězi jistě není žádoucí. Proto se raději utratí za něco jiného (školení, nový mercedes ve firmě ...)
    Donedávna se tu razila "americká myšlenka", kdy změna místa, stěhování atp. byly přímo nutností, žádné "stále u jednoho chlebodárce".
  • 24. 10. 2008 11:29

    Jarmila (neregistrovaný)
    Je třeba vyvolat módu. Je jedno, jestli jeden rok budou sukně na zem nebo po kolena, hlavně když je to IN. Jeden rok fialové sako, další rok bílé ponožky, pak se to změní na zemitě hnědou a následně vedou jásavé jarní (letní, podzimní) barvy. Je třeba všechno vyházet, další rok už to není IN. Totéž s blbnutím typu "stěhovat se za prací je IN, kdo se nestěhuje, je socka", "kdo nemá hypotéku, je socka", "kdo jezdí autobusem, je socka", "kdo nepořádá hafo zbytečných školení, nemá nárok dodávat do našeho super-, hyper- a megasuperhypermarketu".
    Ještě že nás ten systém nenutí mít každý rok jiné dítě, protože hnědovlasí chlapečci nejsou v módě a teď letí blonďaté holčičky, případně tmavé mulatky černošského typu.
    Nejenom vzdělávání, takové dotace, to je přímo ráj pro přiblbliny!
  • 24. 10. 2008 12:44

    anonymní
    Souhlas, paní Jarmilo! Jde o to, co si dál vymyslet, jak z lidí a firem vytahat další a další peníze, které pak budou samozřejmě scházet jinde. Leckdy se to dá nazvat plýtváním, a ty suroviny a energie nyní vyplácané budou jednou chybět třeba našim dětem.

    Ale už se dostává do módy mít každý rok dítě s jiným partnerem ...
  • 24. 10. 2008 12:50

    anonymní
    To ne. Zmíněný případ spadá pod ČP přímo a mě osobně se týká prostřednictvím mé partnerky. Když s touhle bombou teď v pondělí přišla, první den jsme se moc nevyspali ani jeden. Ne že by to bylo nějaké super místo, fluktuace v místním KCčku byla a je taky vysoká. Práce operátora není zase až taková pr..l náplní ani časově, ale nebyl tam zase tak špatný výdělek. Pár tisíc nad základ to bylo každý měsíc a i když to dohromady nebyl ani "průměrný" plat, na místní poměry to pořád šlo. Každopádně u mě tímhle neseriózním přístupem ČP klesla do nových hloubek. No, kdyby byl nějakej tip na slušnou práci v oblasti HK/PCE, tak mám doma od příštího týdne jednu volnou operátorku s celkem solidním rozsahem školení v oboru (martin_moravec(a)centrum.cz).
  • 6. 11. 2008 9:22

    DDD (neregistrovaný)
    Ano je to vyčuranost a neuctivost. Myslím, že jediná forma jak jim to vrátit nebo pěkně naznačit je - při rozdělané práci, projektu, návaznosti na další období - nesouhlasit s "další dobou určitou" a na ferovku jim říct, že končí doba, končím já. Uhrát to na týdení pauzu nebo pár dní. A pak si s drzostí přijít pro novou smlouvu, pozice už bude jiná. Nevím jak řešit pak další konec lhůty - měsíc dopředu tlačit zaměstnavatele na novou smlouvu? A vybrat si dovolenou a hledat si práci kde nebudou vyčurávat...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).