Hlavní navigace

Názor k článku Pracovní pohotovost: Dostanete zaplaceno za čekání na práci? A kolik? od jezevec - nevím jestli to zákon upravuje do až tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2015 10:52

    jezevec (neregistrovaný)

    nevím jestli to zákon upravuje do až tak extrémních detailů, nebo zákonodárce u účastníků předpokládal alespoň zbytky mozku.
    jako zaměstnavatel bych mínil, že pokud má zaměstnanec svěřený služební mobil, zaměstnavatel mu na něm platí nějaký velkorysý nebo neomezený paušál a zaměstnanec nemusí vyúčtovávat ani platit soukromé hovory - a telefon má mít "v dosahu" proto, kdyby se ho šéfíček chtěl večer zeptat jak se mu daří, nebo mu chtěl říct at zítra ráno nejezdí do kanceláře ale rovnou za nějakým klientem, prostě předat si vzájemně informace - tak že tohle pracovní pohotovost není. a že za tohle chtít peníze bych vnímal jako neslušnost, a při příští reorganizaci bych to zohlednil.
    pokud má být zaměstnanec v dosahu mobilu proto, aby mu mohlo být večer nebo o víkendu přikázáno, at všeho nechá a maže řešit nějaký průser - pak to pracovní pohotovost je, a odměna za to náleží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).